Gezocht: jongeren met een stevige mening over de politie (video)

Regio - Voor een plek in de jongerenraad is de politie op zoek naar vijftien jongeren tussen de 13 en 18 jaar, die kritisch zijn én een mening hebben over hoe de politie haar werk doet.

'In de jongerenraad krijg je een stem in ontwikkelingen en ga je in gesprek met politiemensen over vraagstukken waar zij zich mee bezighouden', legt de politie uit. 'Denk bijvoorbeeld aan discriminatie, cybercriminaliteit, politiegeweld en jongerencampagnes. Dat niet alleen: bij de jongerenraad krijg je ook de kans je persoonlijk te ontwikkelen en een uniek kijkje achter onze schermen'.

De jongerenraad komt ongeveer zes keer per jaar samen, elke keer op een andere politielocatie. Door een debat, brainstorm of andere vorm denken de jongeren mee met een politievraagstuk. Voor deze dagen krijgen ze vrij van school. Ook is er een WhatsApp-groep voor de jongerenraad. 'Hier word je af en toe om ideeën en je mening gevraagd over bijvoorbeeld campagnes', aldus de politie.

Jongeren die zich geroepen voelen, kunnen zich vóór 31 januari via deze link aanmelden voor de selectiedag van de jongerenraad van de politie.