Arnoud Simonse en Rick ter Schure naar finale tuinaanleg

Emmeloord - Studenten Aeres MBO Emmeloord Arnoud Simonse en Rick ter Schure zijn winnaar van de kwalificatieronden de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg, en pakten hiermee een ticket voor de finale Skills in Den Bosch.

Arnoud en Rick zijn eerste en tweedejaars studenten van de opleiding Groene Ruimte, Hovenier. In de wedstrijd namen ze het op tegen studenten van Zone.College, Terra en Lentiz. In twee dagen werd hun vakmanschap behoorlijk op de proef gesteld. 

Aan de hand van een reële praktijkopdracht moeten de deelnemende teams laten zien dat ze het hele proces aan kunnen van communicatie met de klant tot kennis van de bodem, van sortimentskennis tot plannen, samenwerken en omgaan met onverwachte uitdagingen. Een vakkundige jury beoordeelt deze vaardigheden en de aangelegde tuin als resultaat van de wedstrijd. 

WorldSkills

Alle winnende teams strijden van 21 februari tot en met 24 februari 2019 in ’s-Hertogenbosch om de nationale titel. Aan de vier kwalificatieronden nemen in totaal 16 teams van elk twee leerling-hoveniers deel. De Nationale Wedstrijd Tuinaanleg wordt georganiseerd door Branchevereniging VHG in samenwerking met de AOC’s.