Brand leidt tot aanrijding op A6

Emmeloord - Op maandagavond 21 januari vloog er om 23.15 uur een personenauto tijdens het rijden in brand op de A6 tussen Nagele en Emmeloord. Vlak hierna vond op dezelfde plek een forse kop-staart aanrijding plaats. Niemand raakte hierbij gewond.

De hulpdiensten werden in eerste instantie gealarmeerd voor de in lichterlaaie staande auto op de vluchtstrook van de snelweg. Onderweg bleek dat er, volgens omstanders door afleiding van de brand, twee auto’s op elkaar waren gebotst. Daarom kwamen ook twee ambulances ter plaatse. Na controle hoefde niemand naar het ziekenhuis. Alle betrokkenen kwamen met de schrik vrij.

De A6 was vanwege bluswerkzaamheden en de vele brokstukken op de weg enige tijd afgesloten. Nadat het wegdek door de brandweer en Rijkswaterstaat werd schoongemaakt, kon de eerste rijstrook weer worden vrijgegeven waardoor het opgehoopte verkeer door kon rijden.

De oorzaak van de autobrand is nog onbekend. Het voertuig brandde grotendeels uit en is total-loss verklaard. De snelweg was op sommige plekken glad maar of dat mee heeft gespeeld bij de aanrijding kon de politie niet zeggen. De voertuigen van het ongeval zijn met zware schade door een berger afgesleept.