MSP Onions neemt Eqraft over

EMMELOORD - De Zeeuwse uienverwerker MSP Onions neemt het failliete Emmeloorder bedrijf Eqraft over.

Curator Bas van Dijen heeft dit laten weten. Dit betekent dat Eqraft een doorstart maakt. Twintig van de tachtig medewerkers van Eqraft kunnen na de doorstart bij het bedrijf werken. De curator is blij. 'Dit biedt naast een goede opbrengst voor de boedel de beste mogelijkheden voor continuïteit en werkgelegenheid.' De service en onderhoud aan de door het bedrijf geleverde installaties is nu gegarandeerd.

De uienverwerkers waren al een crowdfundactie begonnen om het bedrijf te redden, maar dat heeft volgens de curator geen rol gespeeld bij de overname.  De uienverwerkers zijn afhankelijk van de apparatuur en kennis van het bedrijf. Zonder Eqraft kunnen innovaties en service niet meer gedaan worden aan de installaties. 

Eqraft is opgericht door de broers Arie en Gerard van der Knijff. Ze zetten hun productielijnen over de hele wereld af. Het bankroet kwam hard aan. Het Financieele Dagblad stelt dat het bedrijf zich mogelijk vertild heeft aan een miljoenproject in Zeeland en ook waren er al jaren verliezen en een negatief eigen vermogen, bericht de krant. 

In Nieuwdorp werkt MSP Onions aan de ‘uienfabriek van de toekomst’, waarin 25 miljoen euro geïnvesteerd wordt. Eqraft draagt hier innovatieve installatie aan bij voor 10 miljoen euro.