Vrachtwagen van de weg in Vogelbek op N50

EMMELOORD - Een vrachtwagen is maandagochtend 28 januari van de N50 geraakt in de Vogelbek, het knooppunt van de A6 met de N50 bij Emmeloord.

Het ongeluk gebeurde in de inmiddels wel beruchte flauwe bocht van de N50 richting Ens. De vrachtwagen belandde door nog onbekende oorzaak in een greppel naast de autoweg. De chauffeur kwam met de schrik vrij. Vanwege bergingswerkzaamheden werd de N50 naar Zwolle ongeveer een half uur afgesloten voor het verkeer. Nadat de truck weer op het asfalt stond werd de rechterrijstrook weer vrijgegeven. Momenteel is men nog wel bezig met het reinigen van het wegdek en herstellen van de berm.

Het is al het tweede ongeluk dit jaar op precies dezelfde plek, laat staan de andere jaren. Met name de vangrail is vaak het doelwit van auto's, soms vielen daar ook gewonden bij. In 2017 kantelden twee vrachtwagens in deze flauwe bocht. Wegbeheerder Rijkswaterstaat gaf in het voorjaar van 2018 aan de verkeerssituatie onder de loep te nemen maar tot op heden is er nog geen zichtbare actie ondernomen.