Tulpensector is bijna klaar voor bloemenshow

Creil - De tulpensector loopt warm voor de Bloembollen Vakdagen in de Profytohallen in Creil, op donderdag 31 januari en vrijdag 1 februari.

Frans Reijrink, medeverantwoordelijk voor PR, heeft er zin in. ‘Telers worden almaar groter en zij willen zich blijven profileren tijdens deze vakdagen'.

Het recept van de jaarlijkse vakdagen is bekend. De officiële opening voor genodigden is woensdag, waarna het grote publiek in de twee daaropvolgende dagen kan genieten van de agribeurs, die ook dit jaar weer barstensvol zit met 50 standhouders uit de landbouwsector, en de tulpenshow samengesteld door ruim 30 kwekers uit de regio.

Op donderdag en vrijdag komen diverse interessante sprekers naar Creil. Zij delen de laatste informatie over ontwikkelingen en kijken naar de toekomst van de tulpensector. Tot vanochtend is er druk gewerkt om de Profytohallen in Creil om te toveren tot een beurscentrum waarin met name de tulp centraal staat.

De bloemen is donderdag en vrijdag open van 13.00 tot 21.00 uur, de agribeurs donderdag van 16.00 tot 21.00 uur en vrijdag van 13.00 tot 21.00 uur.