Pijnvrij lopen dankzij Holweg Schoenen

Vollenhove - Ambacht en techniek lopen al ruim 50 jaar naadloos in elkaar over bij Holweg Schoenen in Vollenhove. De tijd dat orthopedische schoenen alleen in de standaardkleuren zwart, bruin en blauw verkrijgbaar zijn, is allang voorbij. Klanten kunnen kiezen uit alle kleuren leer en ook een laklaag of print is mogelijk.

Aan het woord is orthopedisch schoenmaker Bennie Holweg. ‘Er is dus heel veel mogelijk, maar we merken ook dat niet iedereen dat per se wil’, zegt hij. Femke Zandbergen-Holweg legt uit dat veel klanten orthopedische schoenen kiezen die ze bij zoveel mogelijk kledingstukken kunnen combineren.

‘Voeten dragen het lichaam en daarom is het zo belangrijk om goede schoenen te dragen’, vervolgt Bennie. Of het nu gaat om de uitgebreide collectie schoenen in de ruim opgezette winkel of om orthopedische schoenen die volledig op maat worden gemaakt.

Wandeling

‘Het lijkt zo vanzelfsprekend: je trekt je schoenen aan en gaat naar buiten voor een fijne wandeling. Helaas is dit niet voor iedereen mogelijk. Bij ernstige voetproblemen kunnen mensen niet (goed) meer op confectieschoenen lopen.’ Holweg Schoenen helpt om deze problemen op te lossen door het maken van steunzolen, het aanpassen van de (confectie) schoen of het maken van (semi-)orthopedische schoenen.

In de winkel aan de Kerkstraat 87 is ook een aanmeetruimte voor steunzolen en orthopedische schoenen. De steunzolen passen perfect in de collectie confectie- en wandelschoenen van Holweg en kunnen ook in een sportuitvoering worden gemaakt.

Holweg Schoenen is volledig gecertificeerd en voor alle zorgverzekeraars contractleverancier. Tijdens de eerste afspraak wordt een afdruk en een gipshuls van de voeten gemaakt. Dat is de basis voor de leesten, die worden voorzien van voetbedden. Daarover heen worden kunststof passchoenen gemaakt. Dat gebeurt in de werkplaats. ‘Samen met de klant bepalen we hoe de schoen eruit komt te zien. Binnen de beperking van een probleem kan bijna alles’, vertelt Bennie.

Vijftig jaar

Hij is al meer dan vijftig jaar schoenmaker en trad in de voetsporen van zijn vader, die het bedrijf in 1951 overnam. ‘Er zijn maar weinig orthopedisch schoenmakers met een eigen schoenenwinkel. Voor ons is dit een mooie combinatie. Het contact met de mensen is erg leuk.’ Femke: ‘Het allermooiste is als ze tevreden de deur uitgaan en weer goed kunnen lopen.’

Last van voeten, enkels of rug? Maak dan een afspraak voor een gratis voetonderzoek. Holweg Schoenen is iedere donderdagochtend op afspraak aanwezig in de Hof van Smeden in Emmeloord.

www.holwegschoenen.nl