Ruttense Tessa tulpenkoningin

Creil - De 18-jarige Tessa Fielt uit Rutten is woensdag op de Bloembollen Vakdagen in Creil gekroond tot Tulpenkoningin van Noordoostpolder.

De koningin wordt bij haar ambassadeurswerk voor de tulpen bijgestaan door tulpenprinses Eline van Diepen (18) uit Kraggenburg.‘Wij vinden het erg leuk om Tulpenkoningin en Tulpenprinses te zijn omdat we de tulp een hele mooie plant vinden en omdat de tulp ook echt iets van de Noordoostpolder is. Wij komen allebei uit de polder en we vinden het leuk om op deze manier de polder te kunnen promoten’, vertelden Tessa en Eline bij hun presentatie woensdagavond in Creil.

11-dorpentocht

De Tulpenkoningin en Tulpenprinses gaan op verschillende wijze de evenementen rondom de tulp promoten. Ze zijn prominent aanwezig bij de activiteiten van het Profytodsd Tulpenfestival, dat van vrijdag 19 april tot en met zondag 5 mei duurt. Ze reiken de prijzen uit van de 11-dorpentocht, rijden mee in de koetsentocht en zijn aanwezig op de Groendag.

Heb jij een leuke tulpenactiviteit en zou je het leuk vinden als de Tulpenkoningin en Tulpenprinses hier deel van uitmaken? Stuur ons een mail: tulpenfestival@stepnop.nl

Lees ook:

'Moeder moet de tulp willen kopen'

Tulpensector is bijna klaar voor bloemenshow