Herman Zwaaf lijsttrekker voor Algemene Waterschapspartij

Regio - De leden van de afdeling Flevoland van de Algemene Waterschapspartij (AWP) hebben Herman Zwaaf uit Lelystad opnieuw benoemd tot lijsttrekker voor de waterschapsverkiezingen op 20 maart. De leden namen het advies van het bestuur unaniem over.

De kieslijst is door de leden vastgesteld. De kandidaten komen uit het hele gebied van Waterschap Zuiderzeeland.

Zwaaf is er trots op opnieuw als vlaggendrager te mogen functioneren. Het zou zijn derde termijn zijn als algemeen bestuurslid van het waterschap Zuiderzeeland. Hij heeft inmiddels een ruime bestuurservaring, naast zijn kennis op het gebied van het waterbeheer en de wateropgaven. 

Met Ed Rehorst uit Almere hebben beiden hebben nu reeds zitting in het Algemeen Bestuur en zorgt de AWP voor de juiste continuïteit. Op plek 3, 4 en 5 staan Jiry de Waal uit Emmeloord, Otto Paans uit Swifterbant en Joep Mooren uit Almere. Zij hebben ook ruime deskundigheid en ervaring met waterbeheer opgebouwd.

'Niet politiek, wel deskundig'

De AWP gaat de waterschapsverkiezingen in onder het motto 'niet politiek, wel deskundig’. Daarvoor is gekozen omdat de AWP geen binding heeft met enige landelijke politieke partij en omdat de AWP ernaar streeft om voor de verkiesbare plaatsen op de lijst mensen te zetten die een specifieke deskundigheid hebben. Daarnaast belegt  de AWP een paar keer per jaar voor haar leden bijeenkomsten, waarin telkens een specifiek onderwerp wordt uitgediept.

De AWP onderscheidt zich hiermee, naar eigen zeggen, van andere partijen in het waterschapsbestuur. De partij is van mening dat waterdeskundigheid belangrijker is dan enkel ervaring in het openbaar bestuur bij een gemeente of provincie.