Poiesz breidt uit in de Zuidert

Emmeloord - Poiesz Supermarkten uit Sneek gaat de supermarkt in De Zuidert in Emmeloord uitbreiden en moderniseren en sluit op termijn de vestiging in het centrum.

De supermarktketen wilde aanvankelijk nieuwbouw op het Kettingplein met één grote zaak in Emmeloord, maar ziet daar nu van af. Volgens Jellien Posthuma van Poiesz Supermarkten is het niet meer lonend om in het centrum een supermarkt te beginnen, waar de Jumbo nieuw gaat bouwen en ook Aldi plannen heeft voor vestiging. Het bedrijf sluit daarom op termijn haar winkel aan de Noordzijde, die in 1983 geopend werd.

Alle pijlen zijn nu gericht op de zaak aan de Sondelstraat in wijk de Zuidert, waar de supermarkt wil uitbreiden en moderniseren. De vernieuwing daar stond lange tijd op een laag pitje vanwege de onzekerheid in het centrum van Emmeloord. De winkel, die in 1991 geopend werd, is verouderd en aan een opknapbeurt en uitbreiding toe. Daarvoor liggen er mogelijkheden op de locatie. Een vernieuwde winkel zou ook een boost geven aan het winkelcentrum. Het supermarktbedrijf heeft hierover vorige week een overeenkomst gesloten met de gemeente Noordoostpolder.

Wijk de Zuidert is blij met het behoud van de supermarkt, die een belangrijke buurtfunctie vervult. Dat werd vorige week nog eens onderstreept met de opening van het tweewekelijkse koffieuurtje op de dinsdagmiddag, waarbij mensen uit de buurt onder het genot van een kop koffie in de winkel terecht kunnen voor vragen over de wijk en zorg.

Hoe de nieuwe winkel er in de Zuidert uit gaat zien, kan Posthuma nog niet zeggen. ‘Het moet in ieder geval een uitstraling krijgen die meer van deze tijd is en past bij onze formule.’