Varen en wijn proeven in De Weerribben

Ossenzijl - Staatsbosbeheer houdt op zaterdag 17 en 24 en zondag 25 en zaterdag 31 oktober en zondag 1 november een opmerkelijke vaarexcursie door De Weerribben.

Met een overdekte platbodem van rondvaartbedrijf Vaartjes, vaart u door De Weerribben. Tijdens de ruim 2 uur durende excursie vertelt de schipper over de bijzondere relatie van Staatsbosbeheer De Weerribben met Wijngaard Maronesse uit Marknesse. Het blijft natuurlijk niet bij praten over wijn! Onderweg krijgt u ruimschoots de gelegenheid de verschillende wijnen van Maronesse te proeven. Een wijngaard in Nederland, kan dat?
Sinds 2004 is wijngaard Maronesse uit Marknesse in de Noordoostpolder bezig met het produceren van wijn van de eigen Wijngaard. Na een klein begin is er vanaf 2008 een moderne wijnmakerij ontstaan waar verschillende rode en witte wijnen worden geproduceerd en natuurlijk ook een heerlijke sprankelende rosé. De wijnen van Maronesse zijn beloond met 2 zilveren en 2 bronzen medailles en 1 keurzegel. De smaak te pakken en wil je meer weten? Informeer dan bij Buitencentrum Weerribben of ‘like’ ons op facebook (Staatsbosbeheer Weerribben), je wordt dan automatisch op de hoogte gesteld van de activiteiten en laatste nieuwtjes over de Weerribben.
 De excursie start om 14.30 uur vanaf het Buitencentrum Weerribben, Hoogeweg 27 Ossenzijl. Duur ruim 2 uur. Aanmelden vooraf is noodzakelijk via tel. Nr. 0561-477272 of 06-53784651. Kosten : € 15,75 p.p.