NOP Nieuwjaarsfestival voor ouderen

Emmeloord - In de verzorgingshuizen in Noordoostpolder wordt het Nieuwjaarsfestival gevierd op zaterdagmiddag 2 januari.

In Wittesteijn treedt het Zeebodemkoor uit Ens op; in de Talma Hof, de Johanna's uit Nagele; in de Hof van Smeden, Wat een Koor uit Emmeloord en in de Markehof het Koopmansvrouwenkoor uit Blokzijl.
Het Zeebodemkoor bestaat uit een club van de zeebodem geraapte zeebonken, boeren, burgers en buitenlui, die het leuk vinden om op evenementen, feestjes en partijen zeemansliederen te zingen. Ze zijn pas echt tevreden als het publiek uit hun dak gaat. Johanna's Nagele Het is pas feest, als de Johanna's zijn geweest! Hun repertoire bestaat uit liedjes van onder andere de Zangeres zonder Naam, Vader Abraham en Anneke Grönloh. Wat een Koor Emmeloord is een enthousiaste gezelschapskoor en staat onder leiding van dirigente Lineke Ruiter. Zij zingen een mix van populaire en klassieke liederen. Koopmansvrouwenkoor Blokzijl zingt bekende songs, maar dan voorzien van een nieuwe tekst. Voor iedere gelegenheid wordt iets bijzonders bedacht.