RKO, Espel en Bant zegevieren, Nagele is draad kwijt

Emmeloord - Naast de derby tussen SV Urk en Flevo Boys is er door de andere clubs volop gespeeld.

Een overzicht van de gespeelde wedstrijden van ploegen uit de Noordoostpolder.

Zege voor RKO

RKO speelde tegen Oosterlittens, een directe concurrent die voor de wedstrijd een punt meer had dan de Ruttenaren. Het begin van RKO was twijfelachtig en daardoor kwam de ploeg op een 0-2 achterstand. Er werd daarna veerkracht getoond. Via Rob Loman kwam de aansluitingstreffer, terwijl Lars Deinum voor de gelijkmaker zorgde. RKO dacht voor rust zelfs nog op voorsprong te komen, maar niets bleek minder waar toen Oosterlittens op voorsprong kwam. Na rust maakte Eric den Dekker weer gelijk. Een inzet van Tom Loman werd vervolgens door de doelman van de bezoekers tot doelpunt gepromoveerd, waardoor RKO zegevierde: 4-3.

Espel behoudt plaats vijf

Espel moest winnen van SWZ (Sneek) om de vijfde positie voor de winterstop veilig te stellen. Espel begon goed aan de wedstrijd en kwam al snel op voorsprong door Paul Poels 1-0. Espel had het betere van het spel en kwam voor de rust verdiend op 2-0 door wederom Paul Poels. Na de rust bleef de thuisploeg goed combineren en kwam op 3-0 via Sjirk Bouma. SWZ kwam daarna goed terug en kwam op 3-1. SWZ nam het initiatief, maar verzuimde om 3-2 te maken. Hierna pakte Espel het weer goed op en maakte heel snel de 4-1 via Mark Staal. SWZ  gooide de kop in de schoot en uiteindelijk maakte Rob Hoogeveen er 5-1 van.

SVM zegeviert in Borger

Het was uiteindelijk nog even wachten, maar in de 28e minuut was het raak en kwam SVM met 0-1 voor tegen Borger door een doelpunt van Richard de Boer. In de tweede helft begon Borger, zoals verwacht, met meer druk naar voren toe en speelde het spel zich wat meer af op de helft van SVM. Maar dat leidde tot meer ruimte voor de ploeg uit Marknesse. Dit uitte zich in de 57e minuut in een 0-2 voorsprong door een doelpunt van Pieter Galema. Jordi v/d Vegte beloonde zichzelf en het teammet een goede invalsbeurt door in de 91e minuut SVM op een 0-3 voorsprong te zetten.

Emmeloord knokt naar punt

In de Tweede Klasse K heeft sc Emmeloord in een boeiende en fascinerende wedstrijd met 1 - 1 gelijkgespeeld tegen kampioenkandidaat LSC 1890. De kansjes waren spaarzaam en de Emmeloorders gingen door een diep dal toen Andy de Vries op slag van rust met een technisch hoogstandje LSC op een 0 - 1 voorsprong bracht. In een ontketende en hartstochtelijke tweede helft knokten de Emmeloorders zich terug in deze wedstrijd. Nadat Maarten Dekkers tot overmaat van ramp een strafschop miste leek er niets meer te lukken, maar plotseling was de geest uit de fles. Uit een vrije trap van Maarten Ebbers moest LSC doelman Bas Douma lossen waarna Harm van Wieren de rebound hard en hoog tegen de touwen schoot voor de dikverdiende 1 - 1 gelijkmaker.

Nagele is de draad kwijt

VV Nagele is de draad volledig kwijt. Waar de ploeg in de eerste zes competitiewedstrijden (22 doelpunten voor, zes tegen) nog dertien punten behaalde, werd er in de laatste vijf wedstrijden (twee voor, acht tegen) slechts één punt veroverd. In eigen huis werd verloren van VV Arum. Kansen waren er wel voor Nagele, maar gescoord werd er niet. De tegenstander ging een stuk efficiënter om met de door Nagele geboden kansen en keerde met een 0-2 zege weer huiswaarts.

Tonego onderuit

Tonego kent daarentegen een prima seizoen. Als nummer twee werd er afgelopen weekend gespeeld tegen FIT Boys, dat de negende plaats bezette. Maar voor de verandering werd er een keer verloren. Hoewel Thijs de Vries de Luttelgeesters al na drie minuten spelen op voorsprong bracht, ging het daarna mis. De bezoekers keerden het tij en kwamen op een 1-2 voorsprong. Via spits Sjoerd Tuinhof kwam Tonego vervolgens op 2-2. De thuisploeg wilde vervolgens doordrukken, maar gaf daardoor ook veel ruimte weg. FIT Boys maakte daar dankbaar gebruik van en scoorde twee keer: 2-4.

Bant overtuigend langs Ens

SC Bant heeft de polderderby tegen SV Ens met 5-2 gewonnen en zet daarmee de titelaspiraties kracht bij. Voor Ens wordt de situatie in de vierde klasse penibel. De ploeg is namelijk hekkensluiter. Na een vlammend begin van Ens – Roy de Olde kreeg een dot van een kans – was het Bant dat de boventoon voerde.  Ens-verdediger Dave de Olde kreeg een rode kaart, waarna het voor Bant een gemakkelijke middag werd. Via Henk Jan Hoekstra (strafschop), Daley Slump en Johan Kramer werd het nog voor rust 3-0. Kort na rust vergrootte Ferdy Timmer de voorsprong (4-0). Een nog riantere zege lag in het verschiet, maar dat gaf Bant de ruimte. Via John Broeders en Twan Heibrink werd het daardoor verrassend 4-2. De opleving van Ens duurde alleen niet langer. Hoekstra zorgde direct daarna voor de 5-2. Dat was de eindstand.

Creil wint van Hielpen

Na een 0-1 achterstand stelde SC Creil na rust orde op zaken tegen Hielpen. Jack van Dijk bracht Creil op gelijke hoogte. Een corner van Brian Donk kwam op het hoofd van Jelle Loosman. Hij stuurde de bal richting de verre kruising en liet de keeper van SV Hielpen volledig kansloos: 2-1. Met zijn tweede van de middag maakte Loosman er uiteindelijk ook nog 3-1 van.

Uitslagen:

Beetgum – VV Tollebeek: 0-0 VWC – FC Kraggenburg: 4-0