Orca’s dames 1 wint ook tweede wedstrijd

Urk - De dames van Orca's 1 speelden zaterdag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen en wonnen met 59-42 van Red Stars. Overtuigend gaat het nog niet.

Vorige week overtuigden de dames nog niet en ook deze wedstrijd lieten zij niet zien wat zeallemaal kunnen. De eindstand van 59-42 lijkt ruim maar makkelijk heeft Orca's het niet gehad. De wedstrijd werd geopend met een driepunter van Wilja ten Napel en dat leek een goed begin. Wat er vervolgens de daarop volgende zeven minuten gebeurd blijft een raadsel. Orca's wist geen enkele keer het netje te vinden. De verdediging stond niet goed en er werd niet goed gecommuniceerd. Red Stars rook bloed en kwamdoor vrije worpen op een 3-7 voorsprong. Het eerste kwart werd afgesloten met een 6-9 stand. In het tweede kwart moest er toch echt uit een ander vaatje getapt worden en Orca's besloot te gaan pressen. Binnen een minuut iwass er de voorsprong (12-9). Die voorsprong van drie punten werd tot de zesde minuut volgehouden, maar daarna ging het verdedigend weer mis. Miscommunicatie en irritatie onderling maakten het er niet beter op. Red Stars zag weer de kans om op voorsprong te komen en deeddit dan ook. Rust: 19-21.

Afspraken

In de rust werden bij de dames van Orca's goede afspraken gemaakt. In de eerste vijf minuten van het derde kwart stond er een ander team in het veld. Er werd keihard verdedigd en Red Stars werd van scoren afgehouden.  Zoals gewoonlijk ging na een harde verdediging ook de aanval goed lopen. Met onder andere drie goede scores van Marlies de Heus liep Orca's uit naar een stand van 32-21. Vervolgens werd er gewisseld en het vijftal dat in het veld kwam wist het goede spel niet vast te houden. Er werd hard gewerkt, maar Red Stars kwamweer beter in het spel. Zo kwam het dat  het verschil nog maar vier punten was (32-28). De dames van Urk sloten het derde kwart af met een 37-31 voorsprong. Orca's deed er in het vierde en laatste kwart nog een schepje bovenop. Door het goede vierde werd het 59-42. Op naar de volgende wedstrijd. Deze is tegen Arnhemia Eagles. Orca's speelt volgende week zaterdag om 18.00 uur in de Vlechttuinen.