Derby met Ens blijkt prooi voor VV Nagele

Ens -   Na de, zeker voor het publiek, onderhoudende derby van vorige week tegen Bant, stond zaterdag voor VV Nagele de uitwedstrijd tegen Ens op het programma. Het 1-4 voor Nagele.

De bezoekers begonnen sterk aan de Polderderby. Al binnen een paar minuten kwamen er twee kopkansen voor respectievelijk Gert Jan Hulsman en Jeroen van der Vijgh. Deze kansen leverden geen doelpunt op. Daarna werd het een in eerste instantie gezapige wedstrijd met twee ploegen die redelijk aan elkaar gewaagd waren. Het eerste doelpunt kon aan beide kanten vallen. Het was Ens dat het eerst tot scoren kwam. Halverwege de eerste helft kwam het rechter verdedigingsblok van Nagele in de problemen, waarna een voorzet vanaf de linkerkant volgde. Uit deze voorzet zette spits Daniel Dijkstra Ens op voorsprong. De wedstrijd ging daarna gelijk op maar het kantelpunt in de wedstrijd kwam rond de dertigste minuut van de eerste helft. Net buiten de 16 werd een overtreding gemaakt op Nagele-speler Matthijs van Arendonk. Hij viel zeer ongelukkig: arm uit de kom. Met veel pijn verliet hij het veld. In de kleedkamer werd getracht om zijn arm weer in de kom te krijgen maar dit lukte zelfs de ambulancebroeders niet. In het ziekenhuis is dit wel gelukt. Van Arendonk heeft inmiddels laten weten dat het weer goed met hem gaat.

Kantelmoment

Dit werd het kantelpunt. Na dit incident werd Nagele sterker. Nagele ging voor de gelijkmaker. Deze gelijkmaker viel nog voor rust. De voor Van Arendonk ingevallen Roy Hamstra gaf de bal keurig diep op Joris Steenkamer. Hij speelde de bal op zijn beurt op de vrijstaande spits Huub Withaar. Waar iedereen dacht dat de vandaag sterk spelende Huub Withaar meteen zou uithalen, kapte hij eerst zijn mannetje uit, waarna hij de bal met links fraai in de verste hoek schoot: 1-1. Na rust nam Nagele vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief. Nagele kreeg een fors aantal kansen en al binnen vijf minuten kwam Nagele op een 1-2 voorsprong. Huub Withaar gaf de bal mee aan broer Jos, die eenvoudig wist te scoren. De verwachting was dat Ens daarna het initiatief zou gaan nemen en Nagele terug zou gaan dringen. Maar niets van dit alles. Nagele bleef het beste van het spel houden en Ens kwam nauwelijks aan aanvallen toe, laat staan aan gevaarlijke aanvallen. Tekenend hiervoor was dat keeper Jos van de Vlekkert in de tweede helft nauwelijks iets te doen kreeg. Ens kreeg slechts een enkele corner, er waren wat terugspeelballen en keeper Jos van de Vlekkert kreeg slechts één afstandsschot te verwerken .Hij kwam geen enkele keer in de problemen. Een goed georganiseerd Nagele was in de tweede helft van de eerste tot de laatste minuut heer en meester.

Tien man

Er kwamen voldoende kansen voor Nagele om de voorsprong verder uit te breiden. Het zou tot de 67e minuut duren voordat een van deze kansen in een doelpunt werd omgezet. Huub Withaar liet de 3-1 aantekenen. De wedstrijd leek gespeeld. In de 75eminuut was de wedstrijd echt gespeeld. Ens,  dat op een 3-1 achterstand stond, moest toen met tien man verder. Huub Withaar was alleen op weg naar het doel van Ens maar werd net buiten de 16 onreglementair ten val gebracht. Scheidsrechter Jongman was resoluut en gaf terecht rood. Het zou uiteindelijk nog 4-1 worden. Jean Rony Wander stond koud 5 minuten binnen de lijnen toen hij door Gert Jan Hulsman op het perfecte moment diep werd gestuurd. Alleen voor de keeper bleef Jean Rony rustig en kon hij zijn eerste doelpunt voor Nagele 1 laten aantekenen: 4-1. Tekst mede dankzij VV Nagele