Emmeloord/Marknesse wint van concurrent Pallas’08

Emmeloord - Emmeloord/Marknesse won zaterdag met 9-12 op bezoek bij nummer twee Pallas’08 uit Leeuwarden. Na een uitmuntend begin wist Emmeloord/Marknesse via 0-6 en een ruststand van 5-7 de overwinning mee naar de polder te nemen, 9-12.

Voor de ploeg uit Emmeloord staan de laatste twee wedstrijden op het veld vooral in het teken van de zaal. Afgesproken was om in nieuwe vak samenstellingen te experimenten om daarmee in de zaal, waar Emmeloord/Marknesse een klasse hoger speelt, straks optimaal te kunnen presteren. Een interessant duel dus tegen een op papier gelijkwaardige ploeg. Waar de Emmeloorders in de voorgaande wedstrijden nog weleens moeite hadden scherp te beginnen was dat ditmaal niet aan de orde. Vanaf de eerste minuut oogde de ploeg scherp en gemotiveerd. Emmeloord/Marknesse schoot dan ook uit de startblokken. De eerste twee aanvallen van de uitploeg leidde allebei tot een doeltreffende afronding. Emmeloord/Marknesse hield het verdedigend lange tijd uitstekend onder controle en na 12 minuten had ook het 2e aanvalsvak de korf 2 maal gevonden, 0-4. Na de functiewissel wisten de Emmeloorders opnieuw snel de korf te vinden. 3 aanvallen had de ploeg nodig om opnieuw 2 doelpunten te maken en de stand daarmee op 0-6 te zetten. Halverwege de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor de ACVO-formatie uit Emmeloord. Op dat moment blokkeerde echter de doelpuntenmachine uit Emmeloord. In het restant van de eerste helft werd de korf nog maar één keer gevonden waar de thuisploeg terugkwam in de wedstrijd. Opgepept door het aanwezige publiek kreeg Pallas’08 weer vertrouwen in een goed resultaat bij een 5-7 ruststand.

Spanning

De jonge ploeg uit de polder straalde in de eerste helft veel plezier uit, iets waar op de trainingen nog geattendeerd werd. Meer spelplezier en vertrouwen in jezelf leidt uiteindelijk tot beter spel. En dat was in de eerste helft goed te zien. Het spel was bij vlagen prachtig en de toeschouwers genoten onder heerlijke omstandigheden dan ook van een mooie eerste. De doelpuntloze periode in de eerste helft van Emmeloord/Marknesse werd in de 2e helft doorgetrokken door beide teams. Pas na zeven minuten wist Emmeloord/Marknesse de eerste goal uit de 2e helft te noteren en de stand op 5-8 te brengen. Pallas’08 reageerde echter meteen en bleef daarmee goed in de wedstrijd. Na opnieuw een doelpuntloze periode van tien minuten wist Pallas’08 hier optimaal van te profiteren en terug te komen tot 8-8. De spanning was hiermee weer volledig terug in de wedstrijd. Nadat beide ploegen weer eenmaal wisten te scoren sloeg Emmeloord/Marknesse bij 9-9 opnieuw een gaatje van twee naar 9-11. In de laatste 10 minuten werd deze voorsprong goed uitgespeeld met nog één doelpunt tot gevolg. Bij een eindstand van 9-12 floot de uitstekend leidende scheidsrechter voor het laatst die middag. Emmeloord/Marknesse pakt hiermee belangrijke punten en staat zo steviger op de tweede plek. Bijkomend nieuws dat de koploper verloren had maakte deze overwinning extra lekker. Volgende week zaterdag 10 oktober speelt Emmeloord/Marknesse de laatste veldwedstrijd voor er verder wordt gespeeld in de zaal. Op sportcomplex de Boskamp in Emmeloord komt Elko op bezoek. Wederom een belangrijke wedstrijd voor de strijd om de bovenste positie, maar vooral voor de voorbereiding op de zaal. Aanvang 15.30 uur.