Espel wint riant van Oudega, maar verliest aanvaller Hazenberg

Espel - SC Espel heeft zaterdag met 4-1 gewonnen van Oudega. De thuisploeg was gedurende het hele duel de bovenliggende partij.

Al in de zevende minuut was het raak voor Espel door spits Ricardo Hazenberg: 1-0. Drie minuten later werd een afstandsschot van Espel van richting veranderd, waardoor Oudega-doelman Joost Terpstra kansloos was en Dennis van der Veen de bal van dichtbij kan intikken: 2-0.  Na een klein kwartier was er een kansje te noteren voor Oudega, toen Tsjerk Hoogterp een schotje in de handen van de Espel keeper zag verdwijnen. Na ruim een halfuur spelen was het al 3-0 voor Espel via Paul Keetman. Zijn lage vrije trap belandde in de hoek. Amper een minuut later deed Oudega iets terug via Wâtte Broersma. De bezoekers aasden vervolgens op de aansluitingstreffer, maar die kwam er niet. Het was juist Espel dat twee minuten na de rust de 4-1 maakte. Doelpuntmaker was Ruurd Koolhaas.

Smet

Een grote smet op de wedstrijd was het uitvallen van Espel-aanvaller Ricardo Hazenberg, die de 1-0 voor zijn rekening nam. Na een duel om de bal kwam Oudega-doelman Terpstra in en al snel werd duidelijk dat Hazenberg ernstig geblesseerd was. De ambulance moest er aan te pas komen. Arbiter Roesink besloot om de wedstrijd niet te staken. Hazenberg's enkel bleek uit de kom geraakt en deze moest worden teruggezet. In het ziekenhuis bleek later dat een operatie noodzakelijk bleek. Het spaakbeen van de spits bleek gebroken.