Flevo Boys wint weer niet

Emmeloord - EMMELOORD - Flevo Boys heeft nog altijd niet gewonnen in de Hoofdklasse C. Zaterdag kwam HZVV uit Hoogeveen op bezoek. De wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Vanaf de aftrap was duidelijk dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren. HZVV speeldeverrassend aanvallend, zette druk naar voren en durfde vooruit te voetballen. Flevo Boys had weer moeite om de middenvelders in stelling te brengen. Het spel wasbeter dan vorige week tegen VVOG, maar nog lang niet goed genoeg. Tot echte grote kansen kwam het nauwelijks. Wel afstandsschoten en een snoeiharde vrije trap van Arjen Postma die maar net over suisde.

Tweede bal

De bekende tweede bal bij het doorkoppen of een afvallende bal was steevast voor HZVV. Flevo Boys kwam zo moeilijk in haar spel. Het beetje geluk dat af en toe nodig is, was Flevo Boys niet gegund. Dat juist keeper Rodney Rosink uitblinker wasop sportpark Ervenbos, zei genoeg. Hij kreeg volop kans om zich in de wedstrijd te keepen. Zelfverzekerd leidde hij de verdediging. Ook bij corners en andere stilstaande situaties was hij heer en meester. Lars Klijnstra onderscheidde zich wederom. De kleine foutjes werden hem vergeven. Na afloop werd hij volop gefeliciteerd met zijn getoonde inzet. De jarige gebroeders Post haddenalle reden om zaterdagavond te feesten. Arnoud en Frank scoorden een dikke voldoende vanmiddag. Ook zij waren niet altijd succesvol in de acties, maar hun inzet compenseerde genoeg. In het laatste kwartier lieten de Boys weer hun tanden zien. HZVV had zich leeg gevochten. Invaller Jarno van der Wal zorgde voor nieuwe energie in de aanval. Het mocht helaas niet meer baten.

Beter

Trainer Wiliam Mossing Holsteyn was na afloop niet tevreden over het getoonde spel van zijn team. "Het moet beter. Dat wij hier niet kunnen winnen van HZVV, is een zorgelijke conclusie", vertelt hij op de clubsite van Flevo Boys. Volgende wedstrijd is Drachtster Boys de tegenstander. Het is nu nog onduidelijk of en zo ja, waar deze wedstrijd gespeeld gaat worden. Het hoofdveld van Drachtster Boys wordt geteisterd door emelten, waardoor het onbespeelbaar is geworden.