INGEZONDEN | Troep

Schokland - Maandag 25 augustus en dinsdag 26 augustus was het weer "feest" in de Gesteentetuin op Schokland.

Zoals altijd liep ik mijn dagelijkse routes met mijn viervoeter. Eerst het "Lichtpunt" maar. ( noordpunt bij lichtwachterswoning ) Door ons zo gedoopt. Oud E"oorderwegovergestoken om vervolgens een rondje te maken. Genietend van de rust, het groen en de vogels en mijn hond kwam ik aan op de PP om vervolgens het door ons gedoopte "Touwpad" op te gaan. Het was goed dat ik al goed wakker was anders wàs ik het snel geworden en gestruikeld over de zooi die daar lag. Ik keek.......en keek...."Is het weer zover", dacht ik. Voor de zoveelste keer huisraad gedumpt. ( maandag ) Vanmorgen ( dinsdag ) reed ik niets vermoedend meteen door naar de Gesteentetuin om een andere route te lopen zoals ik altijd doe en mijn verbazing was groot dat er nog meer troep gestort was. Waarschijnlijk een overvol huis geweest?? Ja, dan flikker je toch gewoon alles in het bos? Scheelt je weer € 5,00 in je knip. "O ja, laten we meteen de rotzooi uit de tuin er ook maar bij doen; scheelt ook alweer".
We wonen vanaf "83 in de "buurt" en het verbaasd mij dat het de laatste jaren erger is geworden. In het begin had Flevolandschap nog netjes prullenbakken staan maar deze weggehaald omdat er meer troep naast lag dan erin. ( daar passen overigens ook geen stoelen in ) Ik ben door de jaren heen van alles tegen gekomen zoals: wasmachines, magnetrons, koelkasten halve slaapkamers. Noem maar op. Toch heb ik het idee dat het erger is geworden. Als natuurliefhebster word ik razend van dit gedrag. Ja, dan maar weer een belletje naarFlevolandschap dat weer zover is.....
Regelmatig vraag ik mij af waar het verstand van de mens anno 2015 zit. Waar is men in godsnaam mee bezig? Is 2015 uitgeroepen tot ASO-JAAR? Soms schaam ik mij Nederlander te zijn. Mens, denk na voordat je weer je troep dumpt. Wees zuinig op de natuur !! Geniet ervan.....!! Breng je rotzooi dáár waar het hoort: op de stort. Drink dan maar een biertje minder of ga dan maar minder uit eten.
Is getekend: geïrriteerde bewoonster.