Nieuwe site jarige Poldercuptrofee

Emmeloord - Het aantal unieke hits groeit jaarlijks. Toch is Herwin van Gelder, bedenker van de Poldercuptrofee, nog niet tevreden. "Er zijn nog steeds voetballiefhebbers die onze website niet kennen."

Door Harry de Ridder Om de site meer onder de aandacht te brengen, wil Van Gelder in elke voetbalkantine in de polder informatie ophangen. De site Poldercuptrofee bestaat dit jaar vijf jaar en voorziet volgens Van Gelder in een behoefte. "Op de site staat al het nieuws van welke voetbalclub in de polder dan ook centraal. We krijgen veel nieuws toegestuurd." Vooral nieuws over de eerste elftallen, maar Van Gelder en zijn vrijwilligers ontvangen net zo graag nieuws over de lagere elftallen en de jeugd. "Dat moet nog groeien."

Unieke bezoekers

Want groeien wil de Emmeloorder met zijn website. Het aantal unieke bezoekers moet stijgen en het aantal aan de website gelieerde activiteiten, zoals de Polder- en de Talentenselectie, kan nog worden uitgebreid. Blijvertjes zijn de diverse klassementen voor de beste aanvaller, middenvelder, verdediger en keeper en natuurlijk de topscorer van de Noordoostpolder. Rapporteurs en trainers zijn verantwoordelijk voor de cijfers. Een team van rond de vijftien vrijwilligers verwerkt elke weekend de nieuwe gegevens. Sinds een klein jaar werkt vrijwilliger Jan de Jong ook mee aan het uitbouwen van het succes van de Poldercuptrofee. PC Historica is het domein van de Emmeloorder. Per club zijn krantenknipsels en foto’s uit lang vervlogen tijden te bewonderen. De Jong liep al langer met de gedachte rond en krijgt van Herwin van Gelder ruim baan om de site met nog veel meer foto’s te vullen. Nu staan er rond de 2500 op. "Zonder andere clubs tekort te doen: SC Emmeloord heeft het mooiste en beste archief", zegt De Jong. Vooral van RKO, Ens en Tollebeek kan hij nog veel materiaal gebruiken. "Er moet nog veel voorhanden zijn."

Nieuwe site

Volgens Herwin van Gelder is PC Historica een mooie aanvulling. "De site bevat vooral nieuws uit het heden. Met het nieuws van Jan gaan je terug in de tijd." Met de site wil Van Gelder juist vooruit in de tijd, ook om het eerste lustrum te vieren. "Het is tijd voor wat anders. Mark Verwer uit Marknesse heeft een nieuwe site gebouwd. De site is vooral overzichtelijker en duidelijker." Binnen een maand moet het nieuwe pareltje in de lucht zijn. En als klap op de vuurpijl is Van Gelder ook nog bezig om een selectie van junioren uit de polder op poten te zetten. "Hebben we drie lagen: junioren, talenten tot en met 23 jaar en de selectie." De Poldercuptrofee is dus volop in ontwikkeling en dat, zo benadrukt Herwin van Gelder, zou zonder alle vrijwilligers onmogelijk zijn. In oktober worden in Chez Marknesse de prijzen uitgereikt en dat is ook het moment om de vrijwilligers eens in het zonnetje te zetten.