Polderroeiers scoren goed bij Grachtenrace Zwolle

Zwolle - Tijdens de Grachtenrace Zwolle is afgelopen zaterdag 20 juni de Serdon van de Rietroeiers uit Noordoostpolder tweede geworden.

GIA’s Razende Snol uit Rutten werd vijfde. De Zuyderzeeroeiers waren aanwezig met een mixteam van vier dames en vier heren. Zij werden in het herenklassement 23e.

Rietroeiers

Tientallen sloepen waren zaterdag naar Zwolle gekomen, om de race door de Zwolse grachten te roeien. De start en finish waren bij het Kerkbrugje in het centrum van Zwolle. De Rietroeiers konden als eerste van start in hun Serdon. Door direct snel van start te gaan konden ze andere sloepen voor blijven waardoor ze in de grachten geen sloepen hoefden in te halen. Na de Zwolse grachten ging het richting het Zwarte Water en weer terug om nog enkele rondjes door de gracht te maken. Daar was het voor de Razende Snol lastig andere sloepen in te halen. Toch haalden beide sloepen een uitstekend resultaat.

Zuyderzeeroeiers

Van de Zuyderzeeroeiers uit Tollebeek reisde een gemengd team af naar Zwolle met de sloep Schokland. In het team waren ook nieuwe roeiers die hun eerste wedstrijdervaring opdeden. Het gemengde team kon gedurende de race de sloep goed op snelheid houden met als resultaat een mooie plaats in de middenmoot tussen de complete herensloepen.