Banter Pongmaster zomergadget 2015

Bant - De Groninger studenten Bart Rinsma (26) en Rick Schot (26) uit Bant schieten met het op de markt brengen van de Pongmaster in de roos bij jongeren.

De pongmaster is een combinatie van luchtbed en beerpong. Beerpong is een drankspelletje dat populair is onder studenten. In het luchtbed is het speelveld waarin glazen opgesteld kunnen worden verweven. Zodoende kan het spel in het zwembad of in zee gespeeld worden. En wie niet wil spelen gebruikt het als luchtbed. Rick bedacht het tijdens een brainstormsessie bij Beachmasters, waar de opdracht was om een zomergadget te bedenken. Met Bart maakte hij er een serieus project van. Uiteindelijk vonden de vrienden in China een bedrijf dat de pongmaster kon leveren. Op 29 juni komt de zending met 1000 pongmasters aan in de haven van Rotterdam. In juli vindt de uitlevering plaats. De pongmaster is nog voordat ie in Nederland aangekomen is, al een hype. ,,We zijn benaderd door diverse media. Het loopt als een trein. Het wordt ontzettend veel gedeeld op facebook. Het is al gezien door 200.000 mensen. En dat binnen een week”, weet Rick, die pas afgestudeerd is op Bedrijfskunde en zijn master gaat doen in Barcelona.

China

Zijn jeugdvriend Bart, waarmee hij in Bant al van alles uitvond, maar vooral hutten bouwde, heeft de studie Communicatie Systemen afgerond en gaat een half jaar reizen door Zuid-Amerika. Voordat de twee hun weg vervolgen, gaan ze nog eens samen op vakantie van de verdiensten van hun Pongmaster. Wat de zaken betreft blijft het dit jaar bij een zending uit China. Als het aan de studenten uit Bant ligt, blijft het niet bij een eenmalige hit. Ze willen voor de zomer van volgend jaar ook internationaal scoren met de pongmaster. ,,Er is nu trouwens ook al belangstelling uit het buitenland tot aan Azië toe. Vooral studenten die op wereldreis zijn willen er een toegezonden krijgen.” Pongmaster is online op Vimeo, Facebook en met een eigen website. Pongmaster bestaat uit een luchtbed, cups en balletjes. Bestellen kan via www.outoftheboxdrinking.nl. Cees Walinga