Tafelronde draagt bij aan koelwagen Voedselbank

Emmeloord - Tafelronde 49 Noordoostpolder heeft 2.660 euro geschonken aan de Voedselbank Noordoostpolder-Urk. Mede met dat bedrag heeft de Voedselbank een koelwagen kunnen aanschaffen en daarmee ging een lang gekoesterde wens in vervulling.

De missie van deze liefdadigheidsinstelling is het gratis verstrekken van verkregen voedsel aan de armste mensen. Dat doen ze uitsluitend met vrijwilligers. Tevens willen ze de verspilling van goed voedsel voorkomen. Dit sprak de heren van Tafelronde 49 Noordoostpolder erg aan en daarom hebben zij een actie op touw gezet, of eigenlijk op tafel.

Aan tafel met de tafel

De heren van de ronde tafel wisten een kleine honderd man aan tafel te krijgen. De gasten betaalden een mooi bedrag voor een benefietdiner en er was een lucratieve veiling waarmee de Ronde Tafel uiteindelijk 2.660 euro kon doneren aan de Voedselbank. De Voedselbank Noordoostpolder-Urk was erg blij met deze gift en het bedrag was zeer welkom voor de aanschaf van de koelkar.

130 gezinnen

De Voedselbank NOP – Urk zorgt er wekelijks voor dat130 gezinnen van eten en drinken worden voorzien. In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. De voedselbank werkt nauw samen met bedrijven en particulieren.