Warm gevoel bij Ruttense kerststal

Rutten - RUTTEN - ‘Dankzij de bevolking van Rutten heb ik een heel warm gevoel gekregen', zegt Marijke Woolard, voorzitter van de commissie Dorpsverfraaiing, zaterdag bij de zojuist geopende kerststal.

Na een oproep in de dorpskrant om samen een kerststal te realiseren, boden mensen binnen twee weken materiaal, dieren en vrije tijd aan.
Bewoners van het Schoterpad bouwden de kerststal die dan ook de toepasselijke naam ‘Schoterstal' kreeg. Een aantal plaatselijke ondernemers zorgde voor hout voor de stal, een ruif en een picknicktafel en maakte het geheel compleet met twee schapen, twee geiten en twee ezels. De commissie stak zelf de handen uit de mouwen voor het maken van Jozef en Maria. Met geld van de gemeente (IGW) werd bovendien sfeerverlichting aangekocht voor aan de lantaarnpalen van de toegangswegen van Rutten. Twee vriendinnen informeerden een paar dagen voor de opening bij de commissie of ze de inwijding met een kraam met snert, chocolademelk en glühwein mochten opluisteren. De commissie was meteen enthousiast, evenals de Ruttenaren, waarvan er zo'n 150 uitliepen om elkaar in het centrum van het dorp te ontmoeten. Nu Rutten qua voorzieningen weinig meer te bieden heeft, blijkt de kerststal het dorpsgevoel te versterken. De stal blijft nog twee weken staan. Verschillende scholen maken van de gelegenheid gebruik om deze week bij de kerststal te kijken en zo hun leerlingen ook een warm gevoel mee te geven. tekst: Jannette Weultjes