Nieuw reinigingsprincipe voor stortbak

EMMELOORD - Mecha-Service uit Emmeloord heeft onlangs een stortbak met een heel nieuwe reiniger voor aardappelen verkocht. Deze nieuwe gepatenteerde BPR-BS productreiniger van Bijlsma Hercules is vooral opvallend door de bijzondere buitenspiraal. Deze buitenspiraal met vaste binnenrol, zorgt er voor dat er een heel nieuw reinigingsconcept is ontstaan, waarop loof nagenoeg geen greep meer heeft. Dat betekent dat de machine optimaal schoon blijft en vrij van tarra. En dit leidt weer tot een optimale inschuurcapaciteit. Met de nieuwe machine is het niet meer nodig om een reinigingspen tussen de spiralen door te laten bewegen die zorgt voor een beperkte reiniging. Ook is het verhogen van de rolsnelheid om de spiralen schoon te krijgen niet meer nodig.

Enthousiast

Volgens Mecha-Service zijn de eerste gebruikers die afgelopen seizoen met het prototype gewerkt hebben, erg enthousiast over de werking van het apparaat. ‘Het zelfreinigende effect van de machine wordt als grootste voordeel ervaren, terwijl de spiraal erg vriendelijk omgaat met de aardappelen.’ Ook de directe aandrijving per as, als doorontwikkeling van de nieuwe BPR reinigers, wordt als een groot voordeel ervaren. "Onderhoud van de kettingen is volledig verleden tijd door het simpelweg ontbreken ervan" aldus een van de gebruikers.

BHV hallenvuller

Nieuw in het assortiment van Mecha-Service is verder de BHV hallenvuller die opvalt doordat hij geen elektrische schakelkast heeft. De BHV is zo ontworpen, dat alle componenten in het basisframe weggewerkt zijn. Daarmee zijn alle onderdelen goed beschermd tegen alle invloeden van buitenaf. Via eenvoudig weg te nemen panelen zijn deze componenten goed bereikbaar voor onderhoud en service. Ook is de instort van de machine opmerkelijk kort gehouden, waardoor het toepassen van een tussenbandje met extra valpunten voor het product niet nodig is. Dit zorgt voor een zeer wendbare en compacte machine. Een extra bijkomend voordeel is het stuurwiel, dat zich in het contragewicht bevindt en niet buiten de machine steekt. De BHV is leverbaar in lengtes van 15, 17 en 19 meter, maar op aanvraag is er tevens een 21 meter versie te leveren. Optioneel is een rubberen transportband met 17mm Chevron profiel leverbaar, naast de standaard uitvoering met PVC - rubberen uitvoering. De meest essentiële bedieningen kunnen verder draadloos worden uitgevoerd als de klant dat wil. De machine kent 3 varianten. Voor meer informatie: www.mecha-service.nl/bijlsmahercules