Voetbaldames Zuyderzee College vijfde op Olympic Moves

Amsterdam - AMSTERDAM - Het meiden voetbalteam van het Zuyderzee College uit Emmeloord is vrijdag vijfde geworden bij de Olympic Moves in Amsterdam.

Op een snikhete dag zijn de meiden en hun twee coaches (LO docenten Marcel Kroes en Tim Groenink) al vroeg vertrokken naar Amsterdam. Net als bij de echte Olympische Spelen begon de dag met een opening in het Olympisch Stadion.
Duizenden sporttalenten uit heel het land hebben zich via voorrondes geplaatst voor deze finaledag. Na een spectaculaire opening en het ontsteken van het Olympisch vuur door Epke Zonderland (ambassadeur Olympic Moves) gingen de duizenden sporters en hun coaches naar verschillende sportvelden en sporthallen in Amsterdam om de strijd aan te gaan met de andere regiofinalisten.
De meiden van het Zuyderzee College wonnen in de poulefase twee  wedstrijden en speelden drie gelijk. Ze kwamen een punt tekort voor de halve finale. Daarmee werden ze vijfde van de 150 VO-scholen uit Nederland die meededen.
Het Zuyderzee College gaat komend schooljaar wederom een poging wagen met meerdere sporten en teams naar de finaledag van Olympic Moves af te reizen.