SVM wint Level 1-talententoernooi

Marknesse - SVM heeft afgelopen zaterdag op sportpark De Punt in Marknesse het twintigste Level 1-talententoernooi gewonnen. Onder prima omstandigheden bonden acht voetbalteams de strijd met elkaar aan.

Er werd gestart met twee poules van vier teams die onderling een halve competitie speelden. In poule A waren het Poldercup team en Nagele de sterkste teams. Door een onderling gelijkspel en twee overwinningen op Creil en ’s Heerenbroek bereikten zij de eerste en de tweede plaats. ‘s Heerenbroek en Creil eindigden in deze poule op de derde en vierde plaats. In poule B werd SVM de winnaar dankzij drie overwinningen. Bas bereikte de tweede plaats en Tonego en Desz werden respectievelijk derde en vierde. In de kruisfinale speelde het Poldercup team tegen Bas.

Finale

Na een vroege 1 - 0 voorsprong leek de winnaar van vorig jaar als winnaar uit de bus te komen, maar Bas maakte vlak voor het eindsignaal gelijk en was in de volgende penaltyreeks duidelijk de sterkste. Vooral hun keeper speelde een belangrijke rol door drie penalty’s te stoppen. De tweede kruisfinale werd gespeeld tussen Nagele en SVM. Ook deze wedstrijd eindige in een gelijkspel en dus moesten penalty’s de beslissing brengen. SVM bleek in deze reeks doelgerichter dan Nagele en daardoor kwamen SVM en Bas, de nummers één en twee uit poule B elkaar weer tegen, maar nu in de finale. In een aantrekkelijke finale bleek SVM over de beste conditie en de koelbloedigste aanvallers te beschikken, de thuisploeg won de wedstrijd met 2 – 0 door doelpunten van Tom Keekstra en Randy Huizinga. De 17-jarige Robin Schaapman van Creil nam de beker voor de meest talentvolle speler in ontvangst en de keeper van ‘s Heerenbroek werd verkozen tot meest talentvolle keeper.

Sportiviteitsprijs

Daarnaast kreeg Creil de sportiviteitsprijs. De wisselbeker is inmiddels drie keer gewonnen door zowel SVM als Tonego. Olympia, SV Urk en Bas hebben de wisselbeker elk twee keer gewonnen.  Alle deelnemende teams ontvingen als blijk van waardering voor hun sportieve deelname een wedstrijdbal. De organisatie bedankt nogmaals de vrijwilligers, de sponsoren de ballenjongens en de scheidsrechters en kijkt met een tevreden gevoel terug op de 20e editie van dit toernooi. Volgend jaar zal de volgende editie van dit toernooi plaatsvinden op 10 juni.