Carrefour laat kinderen beroepssector ontdekken met WieKent Talent

Emmeloord - Kinderen moeten op jonge leeftijd een studierichting bepalen. Stichting Carrefour biedt met het project ‘WieKent Talent’ de mogelijkheid om te ontdekken welke beroepssector er wel of juist niet bij hen past. Deze bijeenkomsten op zaterdagmiddag helpen bij het kiezen van een richting die aansluit op de interesses en de kwaliteiten van de kinderen.

Het laatste blok van dit jaar hebben de kinderen uit de Noordoostpolder die op dit moment in groep 8 of 1e klas kunnen kiezen uit de laatste twee beroepssectoren van dit jaar: ‘Veiligheid en Recht’ of ‘Sport en Bewegen’.

Veiligheid en Recht

De deelnemers die voor veiligheid en recht gekozen hebben, hebben Scholtens Advocaten te gast gehad in Kindcentrum Emmeloord. Gert Jan Baken en Yaron van der Horst zijn met de kinderen op ontdekkingstocht gegaan om achter de vragen te komen: ‘Wat is een advocaat?’, ‘Hoe wordt je advocaat?’ en ‘Wat doet een advocaat?’. De kinderen zijn in kranten op zoek gegaan naar artikelen die met het beroep advocaat te maken kunnen hebben. Daarnaast hebben zij verschillende filmpjes gezien en mochten zij bij een casus een van de twee partijen verdedigen door middel van argumenten die ten goede kwam voor hun fictieve cliënt.

Sport en Bewegen

Deelnemers die voor Sport en Bewegen hebben gekozen zijn te gast geweest bij ‘Fit Fun’ Emmeloord. Henry Dekker en Paula Hack hebben hun deuren geopend zodat de kinderen kennis konden maken met hun sportbedrijf. De kinderen hebben rondleiding gehad met uitleg wat je allemaal bij hen kunt doen; het volgen van groepslessen tot individueel sporten. Als afsluiting hebben de kinderen onder begeleiding van Wouter een circuittraining gekregen. De kinderen hebben nog twee bijeenkomsten waarna het WieKent Talent jaar afgesloten gaat worden. De groep die voor ‘Veiligheid en Recht’ gekozen hebben, gaan nog naar de politie in Zwolle en de brandweer in Emmeloord. De groep die voor ‘Sport en Bewegen gekozen heeft gaan nog naar een coach en krijgen nog een militaire training. Info: www.carrefour.nu/wiekent-talent