Wie ploegt het beste in Nederland en Europa?

VEENDAM/EMMELOORD - Vroeger was het zo heel gewoon: ploegen met paarden. Tegenwoordig gebeurt alles met machines. In Veendam zoeken ze naar mensen die het beste van Nederland en Europa kunnen ploegen.  Met paard, maar ook met moderne apparatuur. Dit gebeurt van 16 t/m 20 september.

Op donderdag en vrijdag zijn er Nationale ploegwedstrijden met moderne tractoren en ploegen en op zaterdag de nationale wedstrijden met oude tractoren en ploegen. Zaterdag en zondag worden de Europese ploegwedstrijden gehouden in Borgercompagnie. De Europese deelnemers komen uit elf verschillende landen. De moderne tractoren ploegen op zaterdag en zondag met een wentelploeg en de oude tractoren op zondag met onder andere getrokken- of rondgaande hefploegen. Het paarden ploegen vindt op zaterdag plaats. Ook is er dan de nationale wedstrijd Trekker behendigheid. Hiervoor kunnen deelnemers, in bezit van een trekker rijbewijs, zich terplekke nog aanmelden op zaterdag vanaf 10.00 uur. Ook op zondag worden er trekker behendigheid wedstrijden gehouden. Dan wordt er gestreden voor de titel Europees Kampioen. Deelnemers kunnen zich vanaf 10.00 uur aanmelden bij het secretariaat.

Demonstraties

Op het activiteitenplein staan de hoofdsponsors opgesteld. Zij zullen vanaf vrijdag ook regelmatig demonstraties verzorgen op het veld. De toegang is gratis.