Innovatie arena over bodem en innovatie

NOP - Innovatie in de agrarische sector gaat hard. Boeren, loonwerkers en overige ondernemers zijn daarom van harte welkom op de Innovatie Arena: Bodem en Innovatie op 28 augustus  van 12.00 tot circa 16.30 uur in Raalte tijdens Stöppelhaene. Dit pas precies bij 2015 dat als jaar van de bodem de boeken in gaat.  De Innovatie Arena biedt ondernemers, vooral uit de agrarische sector, goede ideeën en interessante innovaties.Zo komt innovatie op het eigen bedrijf dichterbij. Aanmelden voor de Innovatie Arena is verplicht en kan via www.kennispoortregiozwolle.nl

Na ontvangst met broodjesbuffet vertelt keynote speaker en bodemdeskundige Coen ter Berg over de bodem en hoe een gezonde bodemvruchtbaarheid in stand te houden. Dit kan met vertrouwde technieken, maar ook met slimme innovaties zoals precisietechnieken en samenwerking met andere sectoren. Alles gericht op een gezonde bodem en duurzaam rendement. Aansluitend volgt een paneldiscussie onder leiding van dagvoorzitter Roland Kip, directeur LTO Noord. De panelleden zijn Hester Maij, gedeputeerde voor landbouw van de provincie Overijssel, Walter Veenhuis, innoverend ondernemer van Veenhuis Machines en bodemdeskundige Coen ter Berg.

Inspiratiesessies

Na dit plenaire gedeelte kunnen bezoekers deelnemen aan twee van de zes aangeboden Inspiratiesessies. De inspiratiesessies gaan bijvoorbeeld over het samenwerken tussen veehouderij en akkerbouw met Agnes van den Pol, lector Beweiding, en Gera van Os,lector Duurzaam Bodembeheer bij CAH Vilentum. Of over hygiënisering van mest en precisietoediening met Walter Veenhuis van Veenhuis Machines. Ondernemers die willen innoveren volgen een inspiratiesessie bij innovatie adviseur Sander Polman, en Johan Temmink van ForFarmersen Gerrit Schilstra van Agrifirm Exlan vertellen over de aanwezigheid van bodem mineralen vanuit Vruchtbare Kringloop Overijssel. Speciaal voor loonwerkers delen Louis Claessens van loonbedrijf Volkerink en Coen ter Berg ervaringen met nieuwe technieken. Bovendien verzorgt Jan van Beekhuizen van de Rabobank een inspiratiesessie over innovatie in de landbouw.