Espel dineert bij de buren op Burendag

Espel - In het kader van Nationale Burendag werd afgelopen zaterdag in Espel weer gegeten bij de buren. Meer dan 120 bewoners genoten van deze happening of als gast of als kok.

Op veertien verschillende adressen opende dorpsbewoners hun huizen om 80 mededorpsbewoners een driegangen diner voor te schotelen. Iedere gang werd genuttigd op een andere plek en in een ander gezelschap. Voor de kinderen was een speciaal programma in elkaar gezet waarbij ze gingen koken en leuke spelletjes konden spelen. Alle ‘chef koks’ verdienen een grote pluim voor de menu’s die ze hebben bedacht alsook voor de uitvoering. Zonder uitzondering hebben de ‘eters’ heerlijke dingen voorgeschoteld gekregen. Zo waren er onder andere als voorgerechten: soep in alle smaken, waaronder slasoep, bruschetta en carpaccio. Bij de hoofdgerechten mocht de pasta niet ontbreken. Ook de aardappel was goed vertegenwoordigd en die ging heel goed samen met eendenborst, varkenshaas of kip. De toetjes varieerden van heerlijk roomijs met verse aardbeien en slagroom; chocoladetaart, caramelpudding of een grand dessert waarbij alle toetjes samen komen op één bord. Belangrijkste doel van deze happening is natuurlijk kennis maken met elkaar, de sociale saamhorigheid vergroten en contacten leggen in een ontspannen sfeer. Dat is uitstekend gelukt en daarmee wordt de leefbaarheid in het dorp weer vergroot. De avond werd afgesloten in MFC ’t Mozaïek met koffie en bonbons. Daar zijn de kookkunsten en smaaksensaties nog uitvoerig besproken. Eten bij de buren is een initiatief van de werkgroep ‘Vergroten Leefbaarheid Espel’, die als doel heeft bewoners van Espel met elkaar in contact en in gesprek te brengen.