Tien van sc Emmeloord houden knap stand tegen VKW

Emmeloord - In een enorm spannende en boeiende wedstrijd heeft sc Emmeloord met tien man op zijn laatste tandvlees met 1 - 1 gelijkgespeeld tegen het technisch begaafde VKW uit Westerbork. De Emmeloorders kenden een stroeve en moeizame beginfase waarin het in de verdedigende stellingen werd teruggedrongen.

In de 25ste minuut stond de verdediging van sc Emmeloord niet goed op te letten, waardoor Anjo Willems op volle snelheid de buitenspelval wist te omzeilen en een vrije doortocht wist te creëren. Emmeloord-doelman Niels Boomsma kwam razendsnel zijn doel uit, waarna de slimme Anjo Willems zich heel gemakkelijk liet vallen. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip en gaf de doelman van sc Emmeloord een direct rode kaart.

Jeugdkeeper

Hier had trainer Dick Schuurman niet op gerekend waarna de 16-jarige jeugdkeeper Tim Schaafsma zijn opwachting mocht maken en middenvelder Guido Vissers naar de kant werd gehaald. De toegekende strafschop werd door Anjo Willems snoeihard tegen de lat geschoten en ging er niet in, maar de toon voor een moeilijke middag was nu gezet. Met een snelle balcirculatie probeerde VKW het tempo op te voeren om alsnog een treffer te forceren. Nadat een aanval van sc Emmeloord was vastgelopen kwamen de Drenten er razendsnel uit om in de 35e minuut op voorsprong te komen. Een strakke voorzet van Robin Gerding belandde op het hoofd van Anjo Willems, die met een rake kopbal zijn eerder gemiste strafschop goedmaakte door VKW op een 0 - 1 voorsprong te zetten.

Langszij

De tweede helft was amper begonnen of er volgde een opleving bij sc Emmeloord toen Hans Langendijk met een vlijmscherpe pass Maarten Dekkers wist te bereiken. Hij etelaarde zijn klasse door de bal in een flitsende beweging mee te nemen en langs de doelman van VKW te schieten: 1-1. In het restant wisten de tien van Emmeloord stand te houden.