Voetbaluitslagen Noordoostpolder

Emmeloord - Een overzicht van alle voetbalclubs uit de Noordoostpolder.

EMMELOORD / STAPHORST - Na de dikke 9-1 zege op ACV wachtte voor Flevo Boys een flinke klus op bezoek bij VV Staphorst. De Emmeloorders verloren zaterdag met 3-1 van Staphorst, dat strijdt in de top van de Hoofdklasse C. De Staphorsters kwamen in de twintigste minuut op voorsprong op eigen veld. Het was Ferdi ter Avest die de score opende. Een paar minuten voor rust werd de voorsprong uitgebouwd, toen Rob Mijnheer een strafschop met verve benutte. Voor de Boys een uiterst vervelend moment, want Paul Bergtop ging er met rood vanaf omdat hij de penalty veroorzaakte. Met tien man deed Flevo Boys er alles aan om er nog iets van te maken. Toen Frank Post dertien minuten voor tijd de aansluitingstreffer maakte, kwam de spanning zelfs helemaal terug. Die spanning duurde tot een minuut voor tijd. Op dat moment was het Ter Avest die aan alle spanning een einde maakte. Hij tekende voor de 3-1 en daarmee was het gedaan voor de Boys. Dat bleek kort daarna ook direct de eindstand te zijn.

Urk stijgt na zege

URK - Een ruime 3-0 winst in de wedstrijd tegen het bezoekende Drachtster Boys betekende een forse opluchting voor SV Urk. Immers, in voorgaande wedstrijden waren er veel complimenten voor de ploeg van Rolf de Boer. De punten kwamen echter heel spaarzaam binnen tijdens de laatste wedstrijden. Afgelopen zaterdag kwam er dan eindelijk loon naar werken. Na 17 minuten vond Lucas Nagel na een fraaie actie het net. Toen de beide teams aan de thee gingen, stond de 1-0 nog steeds op het scorebord. Vlak na rust was het Hessel Snoek die de Friese sluitpost voor de tweede keer de gang naar het net liet maken: 2-0. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal droeg invaller Harm de Boer ook zijn steentje bij aan de score. Ondanks enkele kleine kansen kwamen de bezoekers niet tot scoren. Daardoor eindigde de wedstrijd in een 3-0 overwinning voor SV Urk en steeg het team twee plaatsen op de ranglijst.

Nagele door ondergrens

NAGELE - VV Nagele speelde tegen het laaggeklasseerde Beetgum. Een wedstrijd die op papier eenvoudig gewonnen zou moeten worden. Maar het liep allemaal anders voor Nagele. Vlak voor rust scoorde Beetgum de openingstreffer nadat de Nagele-defensie niet scherp was na een vrije trap. Zo’n tien minuten voor het einde werd het 2-0. Het enige wapenfeit aan de kan van Nagele was een doelpunt wegens buitenspel. Volgende week wacht de wedstrijd tegen Tollebeek en dan zal het beter moeten.

Creil wint van counterploeg

CREIL - Nadat de thuisploeg op een 1-0 voorsprong kwam, was het Jelle Loosman die de score weer gelijktrok. In de 83e minuut was het Robin Schaapman die Hans van Hulzen inspeelde op het middenveld. Van Hulzen bedacht zich geen moment en met een hard en zuiver schot verdween de bal achter de uitblinkende keeper van Oudega. De verdiende 1-2 was een feit. Via Brian Donk werd het in de 90ste minuut vervolgens 1-3. Daarmee leek het gestreden, maar Oudega ging er nog een keer voor en kwam op 2-3. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd kreeg Creil een strafschop nadat Loosman werd gevloerd. Zelf klaarde hij het kunstje: 2-4.

RKO wint in Bolsward

RUTTEN - Voor RKO was het duel met SC Bolsward een weerzien met oud-trainer Marc van Hiel. De voormalig trainer van RKO zag zijn huidige ploeg na twintig minuten op voorsprong komen na miscommunicatie in de verdediging van RKO. Halverwege de eerste helft werd Daniel Visser neergelegd binnen het strafschopgebied en schoot vanuit een penalty zelf de gelijkmaker binnen. Vlak na rust kwam de ploeg uit Rutten op voorsprong. Rob Loman gaf een goede voorzet op zijn broer Tom, die goed raak schoot in de verre hoek: 1-2. Daar bleef het, ondanks een spannende slotfase, bij in Friesland.

Machteloos SC Emmeloord

BEILEN / EMMELOORD - Een machteloos en inspiratieloos sc Emmeloord heeft in Drenthe met 3 - 1 verloren van vv Beilen. De thuisploeg stond in de rust al met 3-0 voor, waardoor het tweede bedrijf enorm zwaar zou worden voor Emmeloord. In de tweede helft. Pas in de 90e minuut kreeg sc Emmeloord op randje strafschopgebied nog een vrije trap te nemen en het was de jarige job Gerke Schaap die de bal snoeihard strak in de hoek schoot voor de 3 - 1 eindstand.

Espel houdt aansluiting

ESPEL - SC Espel moest winnen van Hielpen om aansluiting te houden bij de subtop.  Met die gedachte ging Espel het veld in vanaf de eerste minuut wilde de ploeg aanspraak maken op niets minder dan drie punten. Hielpen kon er de eerste helft weinig tegenover zetten. Paul Dekker, Paul Poels, Mark Staal en Rudy van Steenbergen waren trefzeker voor Espel. Dat Espel met de rust met 2-0 voor stond, was geheel terecht en het had zelfs nog meer moeten zijn. Na de rust begon Espel te zwak en hielp Hielpen weer in de wedstrijd door een simpel weggegeven doelpunt: 2-1. Espel herpakte zich vervolgens prima en scoorde redelijk eenvoudig de 3-1 en de 4-1. Espel houdt op deze manier aansluiting met de subtop.

Bant houdt het even spannend

BANT - SC Bant heeft eenvoudig weten te winnen van Tzummarum. Via Danny Heukels werd het 1-0, waarna Henk Jan de 2-0 aantekende. Via Tom Vermunt werd het 3-0. Na rust kwam Tzummarum even terug in de wedstrijd en kwam zelfs tot de aansluitingstreffer (3-2). Daarna nam Bant het heft weer in eigen hand en via Daley Slump en Henk Jan werd het 5-2.

Overige uitslagen

Hoewel VV Tollebeek op bezoek bij IJVC op een 1-0 achterstand kwam, had de ploeg daarna niets meer te vrezen: 1-6. SV Tonego was dit weekend met 4-2 te sterk voor Hollandscheveld, terwijl FC Kraggenburg een 0-2 achterstand tegen De Blesse wist goed te maken: 2-2. SV Ens was niet opgewassen tegen Heeg. De bezoekers keerden met een 1-4 zege weer huiswaarts. Samengesteld door de redactie/Alexander Drost