Daan Roosegaarde's Waterlicht op Schokland

SChokland - SCHOKLAND - Op Schokland vindt 28 en 29 december het project 'Waterlicht' plaats van kunstenaar Daan Roosegaarde. Even zal het lijken of Schokland weer een eiland is. Niet letterlijk, maar gevisualiseerd met blauw, golvend licht, op de hoogte waarop het water stond toen de Noordoostpolder nog niet was aangelegd. 'Waterlicht' is een project van Studio Roosegaarde, het bureau van kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde. In zijn werk staat de interactie tussen technologische innovatie en schoonheid centraal in wat hij omschrijft als “techno-poëzie”. Het project 'Waterlicht' was eerder te zien bij de hoogwatergeul van de IJssel bij Westervoort, het Museumplein in Amsterdam en in Parijs. Niet alleen is 'Waterlicht' een geweldige belevenis, het vertelt ook het Verhaal van Flevoland. Dit verhaal dat gaat over de strijd tegen het water, de inpoldering en de aanleg van nieuw land, biedt prachtige aanknopingspunten voor toeristisch Flevoland om op aan te haken en zich mee te profileren. 'Waterlicht' is te zien op 28 en 29 december tussen 19.00 en 21.00 uur op UNESCO Werelderfgoed Schokland. Speciaal voor 'Waterlicht' heeft Toerisme Flevoland de pagina ookflevoland.nl/waterlicht ingericht waarop niet alleen alle praktische informatie te vinden is, maar waarop ook tips staan om 'Waterlicht' mee te combineren. Speciaal voor de internationale bezoeker heeft Toerisme Flevoland de pagina visitflevoland.nl/waterlicht ingericht. 'Waterlicht' is naar Schokland gehaald op initiatief van Waterschap Zuiderzeeland, provincie Flevoland, gemeente Noordoostpolder en Het Flevo-landschap. Aanleiding is de viering van 20 jaar Werelderfgoed Schokland en 75 jaar sluiten van de dijkring rondom de Noordoostpolder.

SCHOKLAND - Op Schokland vindt 28 en 29 december het project 'Waterlicht' plaats van kunstenaar Daan Roosegaarde.

Even zal het lijken of Schokland weer een eiland is. Niet letterlijk, maar gevisualiseerd met blauw, golvend licht, op de hoogte waarop het water stond toen de Noordoostpolder nog niet was aangelegd.

'Waterlicht' is een project van Studio Roosegaarde, het bureau van kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde. In zijn werk staat de interactie tussen technologische innovatie en schoonheid centraal in wat hij omschrijft als “techno-poëzie”. Het project 'Waterlicht' was eerder te zien bij de hoogwatergeul van de IJssel bij Westervoort, het Museumplein in Amsterdam en in Parijs. Niet alleen is 'Waterlicht' een geweldige belevenis, het vertelt ook het Verhaal van Flevoland. Dit verhaal dat gaat over de strijd tegen het water, de inpoldering en de aanleg van nieuw land, biedt prachtige aanknopingspunten voor toeristisch Flevoland om op aan te haken en zich mee te profileren. 'Waterlicht' is te zien op 28 en 29 december tussen 19.00 en 21.00 uur op UNESCO Werelderfgoed Schokland. Speciaal voor 'Waterlicht' heeft Toerisme Flevoland de pagina ookflevoland.nl/waterlicht ingericht waarop niet alleen alle praktische informatie te vinden is, maar waarop ook tips staan om 'Waterlicht' mee te combineren. Speciaal voor de internationale bezoeker heeft Toerisme Flevoland de pagina visitflevoland.nl/waterlicht ingericht. 'Waterlicht' is naar Schokland gehaald op initiatief van Waterschap Zuiderzeeland, provincie Flevoland, gemeente Noordoostpolder en Het Flevo-landschap. Aanleiding is de viering van 20 jaar Werelderfgoed Schokland en 75 jaar sluiten van de dijkring rondom de Noordoostpolder.