Blok Mechanisatie: "Nieuwe ruimte hard nodig"

Espel - Op het moment dat duidelijk werd dat de loods naast Blok Mechanisatie uit Espel vrij kwam te staan, hoefde eigenaar Henk Blok niet lang na te denken.

Door Alexander Drost (deze tekst is afkomstig uit de agrarische bijlage) Een aantal heipalen was al de poldergrond ingeslagen voor een verbouwing van de oude loods, die achter het winkelgedeelte, de opslag en de werkplaats stond. Het idee was om daar een compleet nieuwe loods te bouwen. In een eerder stadium probeerde Blok al om de naastgelegen loods, ook wel Loods 7 genoemd, in bezit te krijgen.

Verbouwing

Toen de vorige eigenaar geen acht gaf, besloot Blok om het anders aan te pakken. "We waren inderdaad al bezig met de verbouwing van onze oude loods. Maar toen ik op vakantie was, kreeg ik een telefoontje. De loods naast ons kwam toch in de verkoop." De koop werd toen razendsnel geregeld. "Het moest net een keer voorbij komen", lacht Henk Blok. "En juist op het dat moment hebben wij toegeslagen." Zodoende werd er snel geschakeld. De loods van 2500m2 werd klaargemaakt voor gebruik. Een kijkje in de splinternieuwe loods leert dat al die ruimte daadwerkelijk nodig is. De opslag wordt gebruikt voor grote machines. "Bijvoorbeeld inruilmachines, maar ook nieuwe machines die niet buiten kunnen staan in de winter. Denk aan het weer, denk aan roest. De machines worden steeds groter", weet Blok. "Daarom is deze ruimte echt hard nodig."

Open dagen

Op 8 en 9 januari organiseert Blok Mechanisatie twee open dagen, om de nieuwe loods te laten zien aan het publiek. Akkerbouwers waar het Espeler bedrijf machines aan levert, komen dan kijken naar de nieuwste modellen. "Vaak zijn agrariërs merktrouw en daarom is het goed dat zij nieuwe modellen te zien krijgen. Voor de agrariërs is het tevens een uitstekend moment om bij te praten met collega's. Er hangt een ongedwongen sfeer." Eén van de bezienswaardigheden is de kistenvuller van Blok Mechanisatie zelf. "We laten het allernieuwste model zien", zegt Henk. "Bij dit model zijn minder heftruckhandelingen nodig, waardoor je veel efficiënter kunt werken." d>Ook zelfrijdende aardappelrooiers en sproemachines zijn er te zien tijdens de open dagen. Maar ook vele soorten tractoren. "Het aanbod is erg breed en we verwachten ook dit jaar weer veel bezoekers", besluit Henk Blok,