SC Emmeloord de te kloppen ploeg tijdens Tiendorpen zaalvoetbaltoernooi

Emmeloord - De negentiende editie van het Tiendorpen zaalvoetbaltoernooi staat komende zondag op het programma. De  grote vraag is: welk dorp houdt Emmeloord van de derde opeenvolgende titel af?

Door Harry de Ridder SC Emmeloord won de afgelopen twee keer het zaalvoetbaltoernooi, dat traditiegetrouw op de eerste zondag van het nieuwe jaar wordt georganiseerd. Ook de ‘gouden schoen’, de trofee voor de topscorer van het toernooi, ging de laatste twee jaar naar een speler van SC Emmeloord: Abdel Boundati  en, het afgelopen jaar, Naoufal Bellari. Het team van SC Emmeloord zal niet dezelfde zijn als afgelopen jaar, toen Emmeloord met de hele zaalselectie kwam opdraven. Leuk om een keer de kracht van dat team te zien, maar er kwam nogal wat commentaar vanuit verschillende hoeken. ‘Velen vonden het krachtsverschil te groot’, aldus Frank Ebbers, leider van het team. Dus komt er een ‘veldteam’ binnen de lijnen, dat overigens nog steeds heel sterk is. Gerke Schaap, Naoufal Bellari, Bilal Kebdani: die jongens doen gewoon allemaal mee. Abdel Boundati is een twijfelgeval. ‘Wij hebben maar één doel: het toernooi winnen’, zegt Ebbers. De loting heeft bepaald dat Tollebeek, Ens, RKO, FC Kraggenburg en Bant samen in poule A spelen; in poule B zijn Espel, SC Emmeloord, SV Marknesse, Tonego en Nagele tot elkaar veroordeeld. Voor het eerst sinds jaren heeft een club afgezegd. Creil doet dit jaar niet mee. Op grond van de historie is Ens (tienvoudig winnaar) een van de favorieten. Het te kloppen team is SC Emmeloord. Outsiders zijn zoals altijd Bant en Tonego.

Voorspelling

De tribunes van de Bosbadhal zullen weer vol zitten met enthousiaste supporters. Zij zien de volgende (voorspelling van HdR) vier teams in de kruisfinales: SC Emmeloord, Tonego, Bant en Tollebeek. Bant wint poule A, Tollebeek wordt tweede. In poule B gaat de winst naar SC Emmeloord, Tonego pakt de tweede plaats. SC Emmeloord wint in de kruisfinales van Tollebeek en Tonego verslaat Bant, dat in de strijd om de derde en vierde plaats verliest van Tollebeek. Tonego is in de finale een maatje te klein voor SC Emmeloord. Hoe dan ook, één ding is zeker: de vier scheidsrechters Warkor, Mangroelal, Oord en Schripsema zijn voor de laatste keer van de partij. Het kwartet neemt afscheid na jarenlange trouwe dienst. ‘We zijn de heren scheidsrechters enorm dankbaar voor het leiden van alle wedstrijden’, aldus de organisatoren Hans Muis, Olaf van Campen, Mark de Jong en Peter Dekkers. De eerste poulewedstrijd begint om 10.30 uur, de finale staat rond 16.15 uur gepland. Meteen na afloop zijn de prijsuitreikingen. Zie ook www.tiendorpenzaalvoetbal.nl