Luttelgeest omarmt acties voor de kerk

Luttelgeest - Als er in Luttelgeest een actie in het leven wordt geroepen om bijvoorbeeld geld in te zamelen voor bepaalde goede doelen, dan laat het dorp telkens massaal weer zien bereid te zijn mee te werken.

Zaterdag vond in de PKN Kerk in het dorp de jaarlijkse bazar plaats. Met diverse acties en dankzij gulle sponsoren is 7600 euro opgehaald om de financiële positie van de kerk in het dorp te versterken. ‘We blikken terug op een hele geslaagde dag’, vertelt Eddie Wieten.

In Luttelgeest is de PKN bijzonder actief, waar in andere dorpen de kerkelijke activiteiten juist afnemen, vertelt hij. ‘We gaan hier, net als met de scholen in het dorp, samen richting één dorpskerk. Met z’n allen hebben we zaterdag de hele dag door van diverse activiteiten genoten.’

Breed gedragen

Overdag waren er activiteiten voor de kinderen, ‘s avonds voor volwassenen. Het rad van avontuur is ieder jaar weer een grote happening. Hoofdprijs dit jaar was een ballonvaart voor twee personen. Bij de juiste weersomstandigheden wordt over Luttelgeest gevlogen.

‘We hebben in totaal 1700 loten verkocht’, vertelt Wieten. ‘Dankzij alle acties en sponsoren is er duizend euro meer dan vorig jaar opgehaald. 7600 euro in totaal, daar doen we het voor. Het is mooi om te zien dat deze jaarlijkse bazar in het dorp breed wordt gedragen. Als er wat moet gebeuren, dan zijn velen bereid om een (financiële) bijdrage te leveren. Ja, het was een mooie dag.’