Irene Miltenburg van BuitenVitaal wint Groene Pluim

Dronten - Irene Miltenburg van het bedrijf BuitenVitaal in Dronten wint de Groene Pluim 2019 van Natuur- en Milieufederatie Flevoland (NMFF). De pluim is overhandigd door directeur Vera Dam van NMFF.

De prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich op bijzondere wijze inzet voor een groen Flevoland. Dit keer was het thema ‘Anderen doelgroepen betrekken bij natuur’.

9 genomineerden 

In totaal waren 9 Flevolandse personen en organisaties genomineerd, vanwege de bijzondere bijdrage die ze leveren aan het betrekken van anderen bij natuur. Alle genomineerden staan op www.nmfflevoland.nl.

BuitenVitaal viel hierbij als genomineerde bij de jury op omdat ze zich richt op beheerwerkzaamheden in de natuur met werknemers die werken aan revalidatie, re-integratie of werken aan meer vitaliteit. Irene Miltenberg richt zich daarbij ook het coachen van deze personen.

'Inspirerend voor anderen'

Vera Dam, directeur NMFF: 'Een vernieuwende aanpak die inspirerend kan zijn voor anderen. Medewerkers worden zo op een nieuwe manier kennis met de waarde van de Flevolandse natuur'. 'Een mooie erkenning voor het werk wat wij doen', aldus Irene Miltenberg, die met trots de pluim in ontvangst neemt. 

De Groene Pluim

De wisselbokaal Groene Pluim is  ontworpen door de Flevolandse kunstenaar Vincent van Ginneke. Winnaars uit 2018 waren: Natuur en Milieucoöperatie Rivierduingebied en het Waterloopbos.

Kijk hier voor een overzicht van de winnaars van de afgelopen jaren.