Marcel Jansen nieuwe directeur Cultuurbedrijf Noordoostpolder

Emmeloord - Marcel Jansen (48) wordt de nieuwe directeur-bestuurder van Cultuurbedrijf Noordoostpolder. Per 1 april volgt hij interim-directeur Hennie Bogaards op die sinds januari tijdelijk de leiding op zich heeft, na het vertrek van Peter de Haan.

Jansen is sinds 2008 werkzaam als directeur-bestuurder in de culturele sector. Tot 2015 van de Zeister Muziekschool en momenteel van Platform C in Amstelveen. Dit is een stichting waarin muziek- en dansschool, volksuniversiteit, kunstuitleen en regionaal loket voor cultuureducatie samenwerken.

Communicatie en creativiteit zijn de rode draden in Jansens loopbaan. Hij studeerde muziekwetenschap en kunstmanagement. Daarna werkte hij als uitgever en ontwikkelde educatieve projecten voor natuur- en erfgoedorganisaties. Jansen is zelf ook muzikaal actief, hij speelde in zijn jeugd verschillende instrumenten en heeft jarenlang veel in koren en vocale ensembles gezongen.

'Ik heb het Cultuurbedrijf leren kennen als een bezielde en gezonde organisatie. Met goede plannen om meer en nieuwe deelnemers en bezoekers te vinden voor alle mooie activiteiten op het gebied van kunst, cultuur en erfgoed. In een bijzondere omgeving waarover veel verhalen te vertellen zijn. Ik hoop met mijn ervaring en creativiteit een goede bijdrage te leveren aan de gewenste hechtere interne samenwerking van de vier onderdelen met als doel de positie en continuïteit van hét Cultuurbedrijf van de Noordoostpolder te versterken', aldus Jansen.

De Raad van Toezicht is van mening dat zij – gezien zijn kennis, kunde, ervaring en persoonlijkheid - in de persoon van Marcel Jansen een goede kandidaat hebben gevonden voor de functie als directeur-bestuurder van Stichting Cultuurbedrijf Noordoostpolder.