Beuling sluit af met twee keer goud

Baselga - Goud op de 500 meter en de teamsprint en zesde op de 1000 meter. Schaatsster Femke Beuling kijkt tevreden terug op haar laatste WK junioren. ‘Het was een geslaagd weekeinde.’

In het Italiaanse Baselga schaatste Beuling (19) haar laatste grote wedstrijd bij de junioren. Misschien doet ze nog mee aan de sprintwedstrijden om de Zilveren Bal, op 15 maart in Leeuwarden, maar datis het dan ook echt. De WK verliep grotendeels volgens plan voor Femke Beuling, voor zover er iets te plannen valt.

PR

De 500 meter won Beuling vrijdag in een persoonlijk record van 38,38 seconden. Twee dagen later won ze weer goud als lid van het trio (met Michelle de Jong en Femke Kok), dat op de teamsprint (drie ronden) met afstand de beste was. Het gat naar nummer twee Rusland was 2,5 seconde. ‘Voor mij was de teamsprint na twee ronden gedaan’, zegt Beuling, de tempomaker van het drietal. De 1000 meter was niet best. ‘Wat vrijdag allemaal lukte, ging zaterdag vanaf de start slecht’, luidt het oordeel.

De zesde plaats viel Femke Beuling nog mee. Met pr’s op de 500 meter en de 1500 meter, beide in 2019 gereden, de nationale titel en wereldtitel op de 500 meter en de World Cup-wedstrijden bij de senioren in Japan en Polen is het seizoen van Beuling geslaagd.

Harry de Ridder