Start Budgethulp Noordoostpolder

Emmeloord - Onder de naam Budgethulp Noordoostpolder starten de Emmeloordse bewindvoerderskantoren AB&F Beheer en Nijhuis Bewindvoering een nieuwe vorm van financiële dienstverlening.

De twee hebben de krachten gebundeld om financiële hulpverlening voor alle inwoners van de Noordoostpolder mogelijk te maken, waarbij maatwerk en zelfredzaamheid belangrijke uitgangspunten zijn.

Als bewindvoerders helpen zij al heel veel mensen die tijdelijk of duurzaam niet in staat zijn hun eigen financiën te beheren. Zij merken echter dat er ook regelmatig vragen komen van inwoners die wel professionele hulp bij hun financiële administratie nodig hebben, maar waarvoor beschermingsbewind een te zware maatregel is. Ook zijn er mensen die een eenvoudige financiële vraag hebben, maar niet weten waar ze hiervoor terecht kunnen.

Budgetscan

De diensten van Budgethulp Noordoostpolder bestaan bijvoorbeeld uit verschillende vormen van Budgetbeheer, Budgetscan & Advies of Budgetondersteuning. ‘De Budgetscan doen wij omdat wij zien dat veel mensen onvoldoende overzicht hebben in hun inkomsten en uitgaven, te weinig gebruik maken van voorzieningen, onjuiste toeslagen ontvangen of te hoge uitgaven hebben’, zegt Arletta van AB&F Beheer. Op basis van de scan volgt er een passend advies voor besparingen en andere aanpassingen.

Michiel van Nijhuis Bewindvoering legt uit wat budgetbeheer inhoudt. ‘Dat houdt in dat wij de financiële administratie geheel of gedeeltelijk overnemen. In de basis doen wij de betalingen en zorgen voor de nodige reserveringen. Als aanvulling controleren wij bijvoorbeeld de toeslagen, doen we belastingaangifte of helpen iemand met schulden richting de gemeentelijke schuldhulpverlening.’

Inloopspreekuur

Om het voor belangstellenden makkelijk te maken om in contact te komen en vragen te stellen vinden er regelmatig inloopspreekuren plaats. Kijk voor de tijden en locaties van deze gratis spreekuren op de website www.budgethulpnop.nl of bel met 0527-745934.