Noorderringweg wordt vernieuwd

Bant - De provincie Flevoland houdt donderdag 7 maart van 17.00 tot 19.00 uur een inloop in de Bantsiliek in Bant om de werkzaamheden aan de Noorderringweg toe te lichten.

De Noorderringweg wordt in april en mei verbreed naar 7,30 meter en voorzien van nieuw asfalt. Voor de fundering van de verbreding is een duurzame oplossing gekozen: het bestaande asfalt wordt hiervoor hergebruikt. Na het groot onderhoud kan de weg weer zo’n 15 jaar mee.

Tijdens de hele periode wordt doorgaand verkeer tussen Creil en Bant omgeleid via de Banterweg, Espelerweg en Westerringweg. Verkeer van Creil richting de A6 kan via Espel naar A6 Emmeloord. Om de overlast voor bestemmingsverkeer te verminderen zijn de werkzaamheden opgeknipt in drie fases.

In de eerste fase van 1 april tot en met 28 april wordt het wegvak Bant tot Weg van Ongenade aangepakt. In fase 2 het stuk Weg van Ongenade tot en met Wrakkenweg daarna van 29 april tot en met 19 mei. En de derde fase is het traject Wrakkenweg tot Graaf Florislaan van 20 mei tot en met 31 mei.

De noord-zuidroute over de Weg van Ongenade blijft met deze fasering in tact. Het fietspad langs de Noorderringweg is open en voor bus 77 Emmeloord-Lemmer worden voorzieningen getroffen zodat deze de normale route kan blijven rijden.

Op de website flevowegen.nl kunnen weggebruikers zich aanmelden voor informatie per SMS over de Noorderringweg (en ook andere provinciale wegen).