Ambassadeur Verenigde Staten brengt werkbezoek aan Flevoland

Regio - De ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika in Nederland, Pete Hoekstra, was woensdag op werkbezoek in Flevoland. Naast een kennismaking met de provincie was vooral het verstevigen van de onderlinge sterke (economische) relaties de focus van het bezoek.

Het bezoek begon 's ochtends met een ontvangst van de delegatie op het provinciehuis door commissaris van de Koning Leen Verbeek. Er is gesproken over de bijzondere ontstaansgeschiedenis van de jongste provincie van Nederland. Ook werd uitgebreid stilgestaan bij de economische kansen en ontwikkelingen in Flevoland. 'Flevoland heeft veel te bieden voor Amerikaanse bedrijven', aldus commissaris Verbeek. 'Flevoland biedt letterlijk de ruimte. Onze provincie is met reden 'Land of opportunities'. Wij zijn nog steeds bezig de polder te vullen. Dat is voor bedrijven uit de Verenigde Staten uitermate interessant, omdat er relatief makkelijk aan grond te komen is om hun bedrijven te vestigen. Onze goede infrastructuur en bereikbaarheid hebben veel te bieden'.

Kansen op de Amerikaanse markt

Na het kennismakingsgesprek met de commissaris bezocht de ambassadeur CSMART in Almere: een state-of-the-art trainingscentrum voor personeel van cruiseschepen. Vervolgens bood de provincie een werklunch aan op Urk, met een aantal Flevolandse ondernemers die nauwe zakelijke betrekkingen hebben in Amerika. Samen met gedeputeerde Harold Hofstra en de Urker wethouder Freek Brouwer, gingen de ondernemers vanuit de agrarische en visserijsector met ambassadeur Hoekstra in gesprek over de kansen op de Amerikaanse markt en de uitdagingen die er liggen. Het programma werd afgesloten met een bezoek aan het NLR-Netherlands Aerospace Centre in Marknesse.

Lees ook het (Engelstalige) verslag op de website van de Amerikaanse ambassade.