Tesselaar in race voor Participatiepenning

Luttelgeest - Tesselaar Alstroemeria uit Luttelgeest is genomineerd voor de Participatiepenning. Tesselaar is de grootste Alstroemeriakweker in Europa en zet zich sinds 1996 in voor wie geen baan heeft.

Begon het bedrijf ruim twintig jaar geleden met een werkervaringsproject, inmiddels is het bedrijf zo ingericht dat er altijd ruimte is voor wie meer begeleiding nodig heeft. Wie geen hele dagen kan werken, is bijvoorbeeld welkom op de mama- of papalijn en wie even rust nodig heeft, laat hond Bente uit. Zo krijgen kandidaten van de WerkCorporatie - met en zonder arbeidsbeperking - alle kans op het vinden van werk. Directeur Rick Tesselaar: ‘Dat wij dagelijks Alstroemeria's mogen produceren is leuk, maar het is nog leuker dat ook kandidaten van de WerkCorporatie hun steentje bijdragen.’

De hele wereld over

Tesselaar: 'Wij vinden het erg leuk om genomineerd te zijn. Onze bloemen worden vervoerd naar de veilingen in het westen en gaan de hele wereld over. Lokaal zijn er natuurlijk wel bloemisten die onze bloemen hebben staan, maar voor de buitenwereld is niet erg zichtbaar hoe groot ons product is'.

Wethouder Wijnants herkent dat: ‘Lokaal merken we er amper iets van. Terwijl het juist een fantastisch exportproduct is en een bedrijf om trots op te zijn.’ Hij noemt de nominatie ‘meer dan verdiend’.

Flevopenningen

Op 12 april 2019 wordt bekendgemaakt wie de Participatiepenning heeft gewonnen. Dat gebeurt tijdens het ondernemersevent van de Stichting Flevopenningen bij de Duits Nederlandse Windtunnel (DNW) in Marknesse. Uit elke Flevolandse gemeente is een bedrijf genomineerd.