Matig Flevo Boys onderuit bij WHC

Wezep - Een matig Flevo Boys bleek zaterdagmiddag niet opgewassen tegen laagvlieger WHC. In Wezep werd het 3-1.

De ploeg van trainer Kevin Waalderbos kreeg de beste kansen, zeker voor rust en in het kwartier daarna, maar WHC toonde zich een hechter en beter collectief.

Na 21 minuten spelen kwam Flevo Boys op voorsprong. De bezoekers zaten al even op de tegenaanval te azen. Nu was het raak. Timon Rorije ontsnapte aan de WHC-defensie en wipte de bal vervolgens over de doelman heen. 0-1.

De 0-2 van Flevo Boys leek vervolgens in de maak. Ook na rust kreeg de ploeg van Waalderbos daar prima mogelijkheden toe. Onder meer Madih Doufikar kwam niet tot scoren. Zijn inzet vanaf een meter of 30 was fraai, maar de WHC-doelman tikte de bal net over de lat.

Daarna was het tijd voor de thuisploeg. Thijs Dekker bracht WHC op gelijke hoogte, een minuut later tekende spits Jonathan van Marle al de 2-1 aan. De 3-1 van Jelle Post, een kleine 10 minuten later, was fraai. Na een aanval over rechts ramde hij de bal binnenkant paal raak: 3-1.

Daar bleef het bij in Wezep. De thuisploeg doet daarmee goede zaken in strijd tegen degradatie, Flevo Boys had zich bij een zege al zowat veilig kunnen spelen. ,,Maar als, dat telt niet", aldus trainer Waalderbos.

Uitslagen

SV Urk verloor in eigen huis met 1-2 van ACV uit Assen. SC Bant versloeg Hollandscheveld met 4-1, terwijl SVM met 0-3 won bij Hardenberg'85.

In Noord 4A, een echte polderklasse, verloor vv Tollebeek met 2-1 van QVC. Nagele won weer eens. Sleat werd met 1-0 verslagen. Creil ging in eigen huis onderuit tegen Makkum: 1-2.

Een klasse lager won SC Espel met 3-1 van Bakhuizen.