Veel politie op de been in onrustig Urk

Urk - Bij een woning in Urk zijn dinsdagavond wederom ongeregeldheden ontstaan. Ook op verschillende andere locaties staan groepen jongeren op elkaar te wachten.

Er is op dit moment veel politie op de been. Een snackbar die aan de Richel in Urk is gevestigd, heeft zijn deuren al gesloten en de ingangen naar het dorp zijn afgezet. De politie controleert de passanten.

Maandagavond was het ook al onrustig in Urk. Een grote groep jongeren belaagde bewoners van een woning aan de Noorderpalen. Hiervoor is een 18-jarige man aangehouden: hij meldde zich op het politiebureau. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Burgemeester: "volstrekt ontoelaatbaar"

In een reactie op de website van de gemeente Urk noemt burgemeester Pieter van Maaren het incident van maandagavond 'volstrekt ontoelaatbaar': "Dat keur ik ten stelligste af en de politie zal hiertegen altijd optreden". Hij roept iedereen op zich te gedragen zoals van een respectvol burger verwacht mag worden. 

Aanhouding

De politie heeft vanavond een 21-jarige man uit Urk aangehouden. De man was te zien op een filmpje dat op social media is verspreid. Hij spreekt hierin dreigende taal en laat een wapen zien. Bij de aanhouding werd het nepwapen aangetroffen en in beslag genomen. De man is overgebracht naar het politiebureau. Wat zijn precieze rol is in de ongeregeldheden, is nog niet bekend.