Onrust op Urk: vijf aanhoudingen op dinsdag

Urk - De ongeregeldheden op Urk, die maandagavond uitbraken, kregen dinsdag een staartje. De politie heeft vijf aanhoudingen verricht en doet verder onderzoek.

Op maandagavond heeft de politie moeten ingrijpen bij ongeregeldheden op Urk. Rond 19 uur kreeg de politie een melding dat een grote groep jongeren zich had verzameld bij een horecagelegenheid aan de Richel en later bij een woning aan de Noorderpalen. Een conflict in de relationele sfeer was de aanleiding. Een aantal jongeren raakte in de bewuste woning in gevecht met de bewoners. Hierbij raakte een bewoonster licht gewond. Zij hoefde niet naar het ziekenhuis. Van deze gebeurtenissen is aangifte gedaan.

Diverse agenten uit omliggende gemeenten zijn ingezet. Hierbij hebben zij gebruik moeten maken van de wapenstok. Er zijn diverse brandjes gesticht. Ook werd er vuurwerk afgestoken. Een verslaggever van Omroep Flevoland werd belaagd. Na ingrijpen van de politie keerde de rust rond 23 uur terug.

Aanhoudingen

De politie heeft op dinsdagmiddag een 18-jarige man uit Urk aangehouden voor betrokkenheid bij een mishandeling in de woning aan de Noorderpalen op maandag. De Urker had zich aan het eind van de middag bij de politie gemeld.

Rond 19.45 uur op dinsdag is een 21-jarige man uit Urk aangehouden. Hij is te zien op een filmpje dat rouleert op social media. Hierin spreekt de man dreigende taal en laat een wapen zien. Het (nep) wapen is aangetroffen en in beslag genomen
Later op de avond is nog een verdachte aangehouden op verdenking van de mishandeling in de woning aan de Noorderpalen maandagavond.

Honkbalknuppel

Daarnaast heeft de politie dinsdagavond twee aanhoudingen verricht tijdens controles van de toevalswegen naar Urk. Bestuurders moesten zich legitimeren. In de loop van de avond zijn tijdens deze controle bij de afrit Nagele/Urk twee mannen aangehouden. Een man kon zich niet legitimeren. De andere man had een honkbalknuppel bij zich. De honkbalknuppel is in beslag genomen.

De politie houdt de situatie in de gaten en neemt waar nodig maatregelen. Het onderzoek wordt voortgezet.