Bakkersland en buurt verzoenen zich

Emmeloord - Omwonenden van Bakkerij Goedhart (Bakkersland) aan de Staalstraat in Emmeloord die tegen de uitbreiding van de bakkerij aan de Nijverheidstraat waren, hebben hun bezwaren ingetrokken.

Het bedrijf en de omwonenden hebben samen met de gemeente, die mediation faciliteerde, afspraken gemaakt waarbij de verwachte overlast van de uitbreiding beperkt blijft. Daarbij heeft de bakkerij de plannen aangepast. Om de geluidsproductie te beperken worden installaties inpandig geplaatst in plaats van op het dak. Daarnaast wordt de losplaats van de vrachtauto’s naar het middenterrein verplaatst.

Met de transporteur zijn afspraken gemaakt over de lostijden van meel en het geluid. De groenvoorziening en het aanzicht van de uitbreiding worden in overleg met de omwonenden vormgegeven. De silo’s worden zoveel mogelijk uit het directe zicht geplaatst. Ook wordt onderzocht hoe de condensvorming uit de schoorstenen kan worden aangepakt. ‘We zijn blij met de gezamenlijke oplossing’, reageert buurtbewoner Frits ten Brinke, die faliekant tegen het oorspronkelijke uitbreidingsplan was. De afspraken zijn vastgelegd in een bindende overeenkomst, die is ondertekend door de bakkerij en de omwonenden.