Zonneboten op zoek naar sponsors

Emmeloord - Het Emelwerda College in Emmeloord is op zoek naar sponsoren voor de Young Solar Challenge. Vorig jaar werd de school met twee teams 8e en 13dein een veld van 33.

Dat succes willen de de teams en 17 leerlingen graag verbeteren. De kosten zijn echter ongeveer €5.500,- per team. Om dat op te hoesten zijn sponsoren nodig. Sponsoring kan door middel van geld, maar ook door materialen en facilitering. Sponsoren kunnen, afhankelijk van het soort sponsoring, een reclamepositie op de boot krijgen, maar ook op de kleding en/of beachvlaggen is mogelijk.

Leerlingen leren aan de hand van het Young Solar Challenge project omgaan met duurzame technologie en het nut hiervan. Nadat de boot gebouwd is, beginnen de vier landelijke wedstrijden tegen 32 andere fanatieke teams. Teamwork en tactiek spelen een belangrijke rol bij het bouwen en het racen. Dit jaar is het eerste wedstrijdweekend van de Young Solar Challenge op vrijdag 10 en zaterdag 11 mei in Harlingen.

Het projectteam promoot het project regelmatig in de media en houdt iedereen via social media en website op de hoogte van het verloop. Meer informatie is te vinden via www.emelwerdasolar.nl en op Instagram via: @solar_emelwerda.