Wielrencursus bij FTC Marknesse

Marknesse - FTC Marknesse biedt dit voorjaar 6-weekse wielrencursus aan.

De cursus is voor iedereen van 12 tot 65 die graag wil gaan fietsen op een racefiets. Ervaring of een goede conditie is niet nodig. Een racefiets kan ook eerst gehuurd worden via Wielrenschool. De cursusavonden zijn op maandagavond om 18:45.

Informatieavond

De eerste is op 1 april en de start is bij de poldertoren in Emmeloord. Op maandag 25 maart is er om 19.30 uur aan de Deel 22A een informatieve introductieavond. Het is een kennismaking en het programma wordt uitgelegd. Ook heb je de gelegenheid om je fiets aan een veiligheidskeuring te onderwerpen. Opgeven voor deze avond kan via een email naar info@wielrenschool.nl

De oefeningen worden gedaan op afgesloten terreinen en autoluwe wegen met veel aandacht voor de techniek van het fietsen, zoals de noodstop, goede bochtentechniek, schakelen en het rijden in een groepje.

De trainingen worden gegeven door Harmen Scholtalbers van Wielrenschool, hij is een gediplomeerde wielrentrainer van de NTFU. Aan de cursus zijn kosten verbonden informeer via info@wielrenschool.nl.